Hurra för Karin Brunk Holmqvist!

Ja, den kvinnan vet sannerligen hur man skriver böcker med hög trivselfaktor. En bok av henne är som en fika med en gammal tant (för er som har positiva erfarenheter av det). Man får liksom en mysig och hemtrevlig känsla i hela kroppen. Villa Bonita som jag nyligen läst ut handlar om barndomsvännerna Bonita och Doris, som efter nästan 40 år träffas igen när Doris flyttar in i sitt gamla föräldrahem och därigenom åter blir granne med Bonita.
Doris har sett världen och lämnade tidigt barndomens Ystad för man och jobb i Malmö. Bonita däremot har hela sitt liv vårdat sin demenssjuka mor och har aldrig gjort någonting för sin egen skull.
När dessa damer än en gång finner varandra uppstår både komisk och ljuv musik. De får båda lära varandra vad som egentligen betyder något i livet och hjälper varandra att åter finna lyckan och njuta av livet. Dessutom kommer de av en händelse en prostitutionshärva på spåren, något som inte kan bli annat än sanslöst underhållande.
Definitivt tummen upp för Brunk Holmqvists Villa Bonita och som det står på baksidan av boken: Karin Brunk Holmqvist visar att girl power inte bara är för kvinnor i 30-årsåldern =)

Mycket nöje!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0