How to train your Dragon (Draktränaren)




Ja, det har blivit lite väl mycket filmsnack det senaste, men det kan tyvärr inte hjälpas. Har nu läst lite mer än hälften av Dan Browns Den förlorade symbolen. Den är sannerligen spännande och jag läser så fort jag kan, så idag får det bli ännu en liten filmrecension.

Igår såg jag och E på How to train your Dragon eller Draktränaren som den heter på svenska. Draktränaren är en animerad film från Dreamworks som handlar om vikingen Hicke (Jay Baruchel) som bor med sin far, stamhövningen Stoick (Gerald Butler) och resten av vikingaklanen på en ö i de norra haven. Vikingabyn har dock bekymmer med ohyra och inte vilken ohyra som helst utan drakar. På regelbunden basis anfalles ön av eldsprutande drakar som tar deras får och bränner ner deras hus. Detta har lett till en något hätskt stämmning gentemot drakar och invånarna i byn tränas till att blir så effektiva drakdödare som möjligt. Detta är även Hickes största dröm, men efter att ha skadeskjutit en drake och sedan släppt den fri inser han att han inte kan döda drakar. Kanske är drakarna inte onda ändå. Hicke blir vän med den skadade draken som han ger namnet Tandlös och tillsammans försöker de lösa konflikten mellan drakarna och vikingarna.

Innan vi såg filmen kollade jag upp den på IMDB, något som ibland kan vara både bra och dåligt. How to train your Dragon hade fått hela 8,2 och då förväntar man sig ju en ruskigt bra film. Och som vanligt, när förväntningarna är för höga, så blir de oftast inte infriade. Filmen var riktigt bra, men inte så bra som jag hade trott. Blev faktiskt lite besviken, det är ju faktiskt inget orginellt med den. Den liknar animerade familjefilmer i allmänhet. Så att det hade fått så höga poäng kändes faktiskt lite förvånande.
Filmmusiken var dock jättevacker och Jay Baruchels ironiska stämma passade mycket bra i tolkningen av den ständigt missförtådda vikingen Nicke. Men i övrigt så var det inte något direkt spektakulärt med filmen, men den är helt klart sevärd.


/ Bea



Kommentarer
Postat av: Lotta

Jag såg den med min äldsta dotter när den gick på bio och tyckte jättebra om den! Men jag hade heller inga förväntningar alls. Ha en mysig söndagkväll!

2010-11-28 @ 21:44:32
URL: http://svagerskorna.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0