Arvtagerskan!

Så har man avslutat ännu en Elstad-roman! Mysig, romantisk läsning som tar sin handling i Norge. Mysiga, hemtrevliga Norge med sin vackra natur och sina (enligt mig) vackra namn.

I boken får vi följa Tori och Halldors olika uppväxter fram tills den dag de möts och kärlek uppstår. Tori är som enda barnet arvtagare till familjegården. Men med arvet kommer även krav från föräldrarna. Krav på att hitta en lämplig make som kan leda arbetet på gården.

Halldor är uppvuxen och uppfostrad av sina morföräldrar. Hans mamma fick honom som ung och utanför äkenskapet, en skam som följer Halldor under en lång tid. Men som även motiverar honom till att skapa sin egen framgång och sitt eget öde.

Tillsammans får de unga tu kämpa för kärleken under många år. Detta blir inte bara en kamp mot föräldrar och hembygden utan även en kamp mot deras egna olikheter och det förflutna.

Trevlig, mysig och underhållande bok. Betyget från mig blir väl godkänt. Välskriven men kanske inte en bok som jag kommer minnas om tio år.

/Syster S



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0