Fruset blod!

Andra delen av Vampire Academy var en av böckerna i mitt födelsedagspaket från adlibris. Nu när den är utläst är jag är beredd att hålla med om det som kommenterades på bloggen om den första boken. Nämligen att böckerna blir bättre och bättre.  Andra boken var klart bättre än den första, enligt min mening, så nu är jag fast i ännu en serie. Dock kan jag störa mig lite på huvudkaraktärens, Rose, temperament ibland. Men det är väl kanske mest för att jag inte är så  temperamentsfull själv. Jag är inte så mycket för att skrika, gapa och skälla annat än på man och barn förstås...

Vare sig man är dhampir (halvvampyr) eller moroi (vampyr) så kan livet som tonåring vara ganska svårt i bland. Rose ser fram emot att få tillbringa dagen i bilen ensam med sin tränare och mentor, den 24-årige, snygge, beskyddaren Dimitri. De ska tillsammans åka till en annan beskyddare för att Rose ska få utföra ett praktiskt prov för att visa sina beskyddarkunskaper. För det mesta brukar proven utföras på skolan, men eftersom Rose missade sitt prov då hon och Lissa var på rymmen, fick de istället ta sig till beskyddaren i detta fall.

Redan när de närmar sig huset där beskyddaren jobbar inser de att något är fel. Inne i huset möts de av en fruktansvärd syn, en massaker på flera moroi och deras beskyddare. Både vuxna och barn. Att Strigoi ligger bakom anfallet är självklart, även om det är väldigt sällsynt att de kan jobba tillsammans och så organiserat som de gjort i detta fall. Strigois blodstörst och aggressivitet gör att de har svårt att sammarbeta. Dessutom har någon klarat att förstöra husets magiska sköld. Något som strigoi inte skulle klarat av utan hjälp, hjälp från människor.

Denna bok är både spännande och romantisk och innehåller några av de saker som jag gillar bäst att läsa om - förbjuden kärlek och ond bråd död! Mysigare än så här kan det knappast bli.

/Sara


RSS 2.0