Glada hälsningar från Missångerträsk!

Nadja är 40+ och har gett upp hoppet om att hitta en bra karl. Dessutom är hon infertil och kan inte få några biologiska barn. Men efter att ha stått i adoptionskö i flera år är det äntligen snart hennes tur att få en bebis. Barnbeskedet ska komma vilken dag som helst nu och i lägenheten står spjälsängen nymålad och fin och fylld med barbapappakuddar.

Så dyker äntligen brevet från adoptionscentrum upp. Men i brevet finns inget barn utan en regeländring som nu gör det omöjligt för Nadja att adoptera som ensamstående.

Samtidigt i Missångerträsk, norrland, vantrivs Nadjas syster Lotta med sitt liv. Hon har fått nog av skrikande ungar, sin late arbetslöse make och sin krävande svärfar. En förändring måste ske nu, annars kommer äktenskapet gå i kras. En andra smekmånad skulle nog göra susen. Hennes mor kan säkert passa barnen, men vem ska ta hand om svärfar.

Nadja och Lotta gör en överenskommelse. Om Nadja passar svärfar i ett par veckor uppe i norrland så fixar Lotta en man villig att gifta sig med Nadja så hon kan få sitt efterlängtade barn. Men saker och ting går förstås inte riktigt som planerat...

En hysteriskt rolig och mysig bok. Martina Haag är en utav mina favoritförfattare för hon skriver på ett roligt och mänskligt sätt. Man skrattar och känner igen sig, vill veta hur det slutar, men vill samtidigt inte att boken ska ta slut. Sidorna flyger fram och när boken är slut har man en varm och glad känsla i hela kroppen. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan en ny roman dyker upp.

/Syster S



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0