En blomma i Afrikas öken!

Att läsa Waris Diries självbiografiska bok En blomma i Afrikas öken har varit känsloladdat på många sätt. Dels smittas man av Diries positiva attityd och okuvliga mod samtidigt som man smärtas över vad hon har gått igenom. Waris skriver ärligt och rättframt om den könsstympning som hon utsattes för som barn och om sin kamp för att stoppa detta våld mot kvinnor.

Det är intressant att läsa om hennes resa från den Somaliska öknen till London och sedemera New York. Kulturkrockar finns det gott om i Waris berättelse och man drar även på smilbanden ibland. Allt är inte nattsvart och mörker utan det finns framförallt en sprudlande glädje och tacksamhet över livet.

Jag har även uppföljaren Ökenblomman återvänder i bokhyllan här hemma, men att läsa två böcker med temat kvinnig könsstympning i rad kan nog bli lite för mycket för mig, så den får nog vänta ett tag. Ser dock fram emot att läsa den.

I och med detta är även halva mars månads läsutmaning avklarad samt ytterligare en författare i mina boklöften inför 2012.

/ Bea



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0