Archangel´s Blade!

I Archangel´s Blade, den fjärde boken i Nalini Singhs Guild Hunter-serie, är det inte längre Elena och ärkeängeln Raphael som står i fokus. Denna gång är det Raphaels närmaste man Dmitri som man får följa.
 
När man hittar ett avhugget huvud med en mycket speciell tatuering borde fallet med den döde vampyren gått direkt till Elenas jägar-kollegor. Men Dmitri anar att det är något speciellt med mordet, något som har rötter som sträcker sig många hundra år bakåt. Han vill därför själv utreda fallet. Till sin hjälp får han Guild Huntern Honor, som är något av en expert på gamla språk och tecken. Hon får till uppgift att lösa det skiffer som tatueringen utgör. Honor är fortfarande bara en skugga av den kvinna hon var innan den hemska attacken. Under flera månader satt hon tillfångatagen av vampyrer som utnyttjade henne på de hemskaste sätt. När hon blir tilldelad att arbeta med Dmitri tänker hon först fly. Men livet på Guild Akademin är hennes allt och något som är villig att kämpa för. Mötet med den tusenåriga, charmiga och manipulativa vampyren Dmitri gör att mardrömmen åter igen väcks till liv. Dmitri som aldrig tidigare mött en kvinna som kunnat motstå honom inser att något hemskt måste hänt Honor. Kan han hjälpa henne att äntligen finna de skyldiga till hennes kidnappning?
 
Även om jag älskade att läsa om Elena och Raphael tyckte jag att det var på tiden att serien tog ett steg framåt. Dmitri, som man i början av serien älskar att hata, får här upprättelse. Man får veta mer om hans förflutna och framför allt om hans liv innan han förvandlades till vampyr. Samtidigt får man som läsare vara med och lösa två spännande brott och se hur till synes omöjlig kärlek börjar spira.
 
Jag älskar den här serien! Den femte och senaste boken Archangel´s Storm, kom ut för bara någon månad sen och är mitt nästa planerade inköp. Men jag har också börjat snegla så smått på Nalini Singhs andra serie, Psy/Changeling-serien. Nån som läst nåt i den? Där finns ju inte mindre än 11 böcker att tillgå!
 
/Sara
 
Archangel's Blade

 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0