Temaläsning: The mane event!

Jag läser vidare i shapeshifter-djungeln och har nu kommit till självaste djungelns konung, eller kanske snarare savannens, Lejonet! Min önskan om att läsa om främmande kulturer och romantik och passion i afrikas hetta blev dock inte besvarad. Boken utspelar sig under juletid i ett kyligt New York.
 
The mane event är första delen i Shelly Laurenstons serie Pride. Egentligen är den både del ett och del två eftersom boken innehöll två kortare böcker. I den första, som heter Christmas Pride, möter vi Mace Llewellyn, en stenrik lejonshifter som nu är tillbaka i sin hemstad efter att ha tillbringat många år i amerikanska flottan. Väl hemma dras han genast in i flockens problem, problem han hoppats att han lämnat bakom sig. En av flockens avelshanar har hittats mördad och flocken är rädd att polisen ska upptäcka mer än bara mördarens identitet i sin utredning. I poliskåren ingår Dez MacDermot. Hon och Mace var vänner i highschool, men flytt och familj hindrade dem från att någonsin bli något mer. Nu har de inte setts på tjugo år men för Mace är Dez fortfarande den enda kvinnan han någonsin velat ha. Dez däremot har svårt att ta den rike playern på allvar.
 
Detta låter kanske som något som verkligen skulle passa mig, men nja. Jag vet inte riktigt när det kommer till den här boken. Det fanns mycket jag störde mig på rent språkligt. Alla svordomar var en sån sak. Att man hela tiden var tvungen att förtydliga storleken på hjältinnans "behag" var en annan grej. Okej, så hon hade stora bröst. Jag fattar inte varför författaren var tvungen att ta upp det i vart och vartannat kapitel. Man skulle kunna tro att boken var skriven för män. Vilket man lätt, av framsidan att döma, kan se att den inte är...
 
Den andra boken hette Shawn´s Tail och utspelar sig tidsmässigt precis efter den första boken. Bokens början är faktiskt paralell med slutet på Christmas Pride. Här möter vi Shawn som också är en lejonshifter tillhörade samma gäng som Mace. Men i centrum för Shawns intresse står inte en försvarslös liten människa, utan en varg. Ronnie Lou Reed kommer från Tennessee, men planerar att flytta till New York och vargflocken där för att starta ett nytt liv. Hon har hunnit fylla trettio och tycker det är dags att hon gör något av sitt liv annat än att resa, festa och hamna i problem med lagens långa arm. Kärlekshistorien mellan Ronnie och Shawn tar uttrycket "som hund och katt" till en ny nivå. Men något toppbetyg blir det inte här heller.
 
The mane event får...
 
 
...tre lejon av fem möjliga!
 
/Sara
 
The Mane Event


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0