Värdshuset Eagle Point!

Under varma, lata dagar vid poolen finner jag att något lättsmält passar bäst i bokväg. En dylik bok som lästes under semestern var Sherryl Woods bok Värdshuset Eagle Point. Det är den första boken i hennes serie Chesapeake Shores, som hitttills har utkommit med tre eller fyra böcker på svenska.
 
Boken handlar om karriärkvinnan Abby som reser tillbaka till sin hemstad för att hjälpa sin yngre syster vars värdhus står på ruinens brant. Abbys syster Jess har ADD och kämpar för att överkomma de hinder som hennes diagnos ger upphov till. Abby har flera anledningar att inte vilja återvända till hemstaden. Hennes familj är sedan modern övergav dem för 15 år sedan splittrad och det enda som håller dem samman är farmodern, som i stort sett uppfostrat barnen själv. Någon annan som inte heller är så pigg på tanken att återvända är Trace Riley, Abbys ungdomskärlek och tillika den lokala bankirens son. Han har gått med på att ge sin pappa sex månader då han ska bevisa att han inte är rätt man att ta över Chesapeake Shores bank. Ett jobb som borde tillfalla hans syster. Sedan ämnar han återvända till sitt designföretag i New York eller vill ödet annorlunda...
 
Ja, det är en ganska klyshig storyline, men det är liksom helt okej. Jag hade inte förväntat mig något annorlunda. Det är förutsägbart, men på ett harmlöst sett. Mellan sidorna glimmar det även till lite äkta konflikter och mer ljudlodande tankar av och till, även om det naturligvis bara skrapas på ytan. Detta är nog en serie som jag kommer att hålla lite koll på och säkerligen läsa en och annan bok till ur, när andan faller på.
 
/ Bea
 
 
 
Finns att köpa här, här och här
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0