Veckans ris & ros! (v.9)

Som ni kanske förstått vid det här laget så är Bea och Sara systrar. Därför tänkte vi spinna vidare på temat syskon i litteraturen denna veckan. Vi undrar:
 
 
Finns det något syskonpar eller någon syskongrupp som ni tycker verkar helt underbar och finns det någon som ni inte alls gillar?
 
Sara: När jag kikar igenom bokhyllan hittar jag väldigt många ensambarn... Men om jag ska välja en trevlig syskonskara väljer jag syskonen Weasley från Harry Potter.  Ett syskonpar jag inte skulle vilja vara en del av är syskonen Targaryen från Sagan om Is och Eld av George R.R. Martin. Stackars Daenerys har ju storebrodern from hell. Viserys kan vara den elakaste storebror jag någonsin läst om. Även om Blodhunden från samma bok inte verkar haft den bästa av brorsor heller...
 
Bea: Jag tycker att syskonen Gallagher i Nora Roberts trilogi med samma namn, verkar riktigt trevliga. Dock är denna irländska trio något tempramentsfull och skulle de finnas på riktigt skulle de nog bidra med mer drama till mitt liv än vad jag anser nödvändigt. Ett syskonpar som jag däremot får kalla kårar av är de där vampyrbarnen i Twilight som tillhör Volturi. Hu, vampyrer och barn går inte ihop i min värld.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0