Pandemonium!

Ända sedan jag avslutade Delirium, i slutet av maj förra året, har jag sett fram emot att läsa uppföljaren Pandemonium och fortsättningen på detta storslagna, dystopiska äventyr. Har du ännu inte läst föregående bok kan det vara en god idé att sluta läsa nu, inlägget innehåller spoilers, och istället lägga vantarna på Delirium och börja läsa!
 
Den gamla Lena finns inte mer. Den gamla Lena lade sitt tidigare liv bakom sig när hon offrade allt för kärleken till Alex. En uppoffring som slutade i tragedi och som lämnat henne ensam i vildmarken. I vildmarken är varje dag en kamp för överlevnad och utan mat och vatten klarar man sig inte länge. Räddningen kommer dock när några av de "ogiltiga" som lever i vildmarken hittar Lena och tar med sig henne till deras läger. Där får Lena långsamt tillbaka styrkan. Men i vildmarken går ingen säker. Inte så länge de som styr städerna är övertygade om att alla "ogiltiga" måste dö. Men motståndsrörelsen växer sig starkare, en revolution närmar sig. Ett livsfarligt spel med livet som insats.
 
Efter det gastkramande slutet i Delirium, en bok som jag tyckte var helst fantastisk, var jag riktigt nyfiken på hur Pandemonium skulle föra historien vidare. I boken varvas hela tiden dåtid med nutid, vilket ger en spännande effekt till bokens handling.
 
Precis som föregångaren har boken en mycket spännande intrig, med flera överraskningar och tvära vändningar i handligen. Vi får äntligen veta lite mera kring det politiska läget i landet och vi får veta mer om motståndarrörelsen och dess kamp för kärleken. I hela boken byggs spänningen upp inför den stora revolution, den stora kamp som jag hoppas och tror att tredje boken, Requiem, kommer att innehålla. Precis som Delirium avslutas Pandemonium med en riktig cliff-hanger vilket gör att längtan och förväntan inför nästa bok höjs till skyarna.
 
Delirium-trilogin är ett välskrivet, spännande och känslofyllt, dystopiskt drama. Ett måste för dom som gillade Hungerspelen eller varför inte Divergent. Lauren Oliver har lyckats riktigt, riktigt bra!
 
Stort tack till Bonnier Carlsen för recensionsexemplaret!
 
/Sara
 
Pandemonium
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0