Ögonblick att minnas!

Det senaste har jag varit upplagd för lite mer lättsam litteratur. Kanhända är det sommarvädret som uppmanar mig till ytlig nöjesläsning. Innan jag tog tag i nästa klassiker – vi har ju trots allt en klassikerutmaning i sommar – så kände jag för lite romantik. Därför ställde jag in siktet på Nora Roberts Ögonblick att minnas, den tredje boken i Bröllopskvartetten. Denna gång är det bröllopsagenturens I Nöd och Lust konditor Laurel som står i centrum för handlingen.

 

Laurel har så länge hon kan minnas varit förälskad i bästa kompisen Parkers storebror Del. Dock finner hon honom synnerligen irriterande och domderande. Han har alltid sett Laurel, Mac och Emma som sitt ansvar på samma sätt som han alltid varit överbeskyddande mot sin yngre syster Parker. Detta retar gallfeber på den självständiga, unga konditorn som både studerat i New York och Paris. Men den stora frågan är om Del kan se Laurel som något mer än lillasysterns bästa kompis? En dag finner Laurel måttet rågat och utmanar Del. Hur det går sedan - ja, det kan ni nog gissa.

 

 

Om jag skulle beskriva den här boken med tre ord så blir det följande: mysig, romantisk och överdriven. Visst överdriven kanske inte låter så positivt, men i ärlighetens namn läser man ju inte en Nora Roberts-bok för de trovärdiga personporträtten eller de realistiska skildringarna av hennes karaktärers romantiska förhållanden. Man läser dem för att man vill sväva i väg på små rosa moln en stund. Jag skulle visserligen inte kunna spendera all min lästid på ett rosa moln, men någon gång ibland behöver jag en liten dos romantik för att orka sätta tänderna (omedveten ordvits) i en lite tyngre bok som till exempel min kommande klassikerutmaning – Dracula.

 

/ Bea

 

 

 
För fler recensioner ur serien, klicka in här, här och här.
 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0