Jag väntar under mossan

Efter att ha läst Kate Mosse Vintervålnader fick jag mersmak för kusliga berättelser som utspelar sig kring ensliga och mystomspunna platser. En sådan bok är Amanda Hellbergs Jag väntar under mossan. Hellberg, som är bosatt i Oxford, har tidigare gett ut kusliga böcker för vuxna och Jag väntar under mossan är hennes första roman för en lite yngre målgrupp. Så här skriver adlibris om boken.
 

"Vad är det för varelser som rör sig i mörkret runt en vanlig sommarstuga i skogen? Som viskar och knackar ...
"Jag väntar under mossan" är en blodisande och underhållande berättelse om en förtrollad sommar, häftig förälskelse och inre styrka av skräckdrottningen Amanda Hellberg.
När Tilda är nära att drunkna och spolas i land på den olycksbådande ön mitt i sjön skruvas hennes känslighet upp. Hon tränger djupare in i en värld av övernaturliga varelser och mystiska samband där ingenting är som det först verkar. Samtidigt vakar någon - eller något - över varje steg Tilda tar ...I en värld av sällsamma skuggväsen, undangömda kråkslott, en bottenlös näckrosdamm och en uråldrig maktkamp söker Tilda sanningen: Vad hände med Tildas försvunna mormor? Vem ligger bakom den ondskefulla stämningen vid sjön? Hur känns den stora kärleken? Och vem är Tilda själv?"

 

Som jag skrev i inledningen så har jag fått något av en blodad tand för stämningsfulla rysare. Jag föredrar kusliga mysterier framför blod och splatter. Hellberg får mig fast från sida ett i denna välskrivna ungdomsroman. Berättelsen är välbalanserad, men det är tydligt att den tänka målgruppen är något yngre. Jag fann det ganska lätt att klura ut hur det hela låg till, men det gjorde ingenting. Jag skulle gärna se en filmatisering av Jag väntar under mossan någon gång i framtiden. Längden och upplägget i boken gör att den passar ypperligt som spelfilm utan att alltför många detaljer skulle förloras. Kanske kunde den bli ett internationellt samarbete då bokens huvudperson Tilda är engelska, men med en svensk mamma. Vi får väl se framtiden an helt enkelt.

 

/ Bea

 

 

 

 

 

 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0