Den mörkaste passionen!

För några månader sedan, tillsammans med det efterlängtade recensionsexet Giftet från Harlequin, kom Gena Showalters bok Den mörkste passionen med som en liten överraskning. Boken är den femte i hennes romanceserie Underjordens härskare. Men när det kommer till serier så vill jag ju så klart helst läsa böckerna i ordning. Även om böckerna i serien är fristående som i detta fall. Jag hade dock turen att hitta de första fyra böckerna billigt på blocket och sen var det bara att börja läsa.
 
Underjorderns härskare var till en början odödliga krigare åt gudarna. När uppdraget att vakta en mycket speciell ask, innehållande de farligaste demonerna i världen, skulle delas ut blev det till krigarnas stora förvåning inte deras jobb. Och inte blev de gladare när de upptäckte att jobbet gått till en kvinna, Pandora. Krigarna blev mycket arga och bestämde sig för att visa gudarna vilket misstag de gjort genom att ta asken från Pandora. Sagt och gjort, de tar asken från Pandora och öppnar den och väcker i och med detta gudarnas vrede. Som straff blir de besatta av de ondeskefulla demoner som de släppt ut. Männen kallas nu för Underjordens härskare och är hälften demon hälften man och för evigt dömda att leva under demonens förtryck.
 
I varje bok får vi möta en utav dessa män samtidigt som som vi får följa kriget mellan Underjordens härskare och deras svurna fiender Jägarna. Jägarna vill hitta Pandoras ask för att återigen kunna fånga in de ondskefulla demonerna. Om de lyckas kommer demonerna att skiljas från männen och den mänskliga halvan som bli kvar kommer inte att överleva. Härskarna, som under flera hundra år lärt sig att hantera sina demoner och nu lever hyfsat moraliska liv, letar också efter asken för att säkra sina liv.
 
I den femte boken får vi följa Aeron. Han har under flera veckors tid känt en mystisk närvaro, vad han inte vet är att det är en ängel som bevakat honom. Hon heter Olivia, och har haft som uppdrag att bevaka och spionera på den odödlige krigaren Aeron. Men när hon ser på Aeron ser hon så mycket mer än bara en kallblodig mördare. Så när hennes uppdrag ändras från att bevaka till att likvidera offrar hon sina vingar för ett liv på jorden.
 
Den mörkaste passionen är, precis som de föregående böckerna i serien, en välskriven paranormal romance. Gena Showalter har skapat en spännande värld och en spännande intrig. Men för att tillfullo uppskatta den ska man nog läsa böckerna i ordning och inte bara enstaka böcker ut serien. Den mörkaste passionen tillhör inte favoriterna bland böckerna i serien, men det är ändå en bra bok. Att den inte blev någon favorit beror nog på att Aeron aldrig hört till mina favoriter bland krigarna. Hans personlighet faller mig inte riktigt i smaken och att författaren vid upprepade tillfällen ingående beskriver hans heltatuerade kropp gör liksom inte saken bättre...
 
Tack till Harlequin för boken!
 
/Sara
 
Den mörkaste passionen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0