Helgonet!

Helgonet av Carin Gerhardsen
Hammarbyserien #4
295s
Pocketförlaget, 2012
 
Helgonet
 
Tidigare böcker: Pepparkakshuset, Mamma, pappa, barn, Vyssan lull
 
Handling: "Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag. Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru. Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta. Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra?

Mina tankar: Hammarbyserien är en utav de deckarserier jag följer just nu. Det finns egentligen alldeles för mycket svenska deckare och att följa alla skulle nog vara mer än ett heltidsjobb. Hammarbyserien är en trevlig deckarserie. Böckerna är inte särksilt långa utan går snabbt och lätt att läsa. Själv är jag lite allergisk mot deckare som är för långa, typ Elizabeth George.
 
Det som lockar mig mest är att vid sidan om mordet som varje bok kretsar kring följer vi också utredningen av det brott som en utav poliserna själv blivit utsatt för. En utredning som leder dem djupare än vad de först anat. Och det är egentligen den upplösningen jag ser fram emot, men det lär väl dröja ytterligare några böcker...
 
Mordmysteriet i den här boken var helt okej. Inte särskilt nytänkande, men det är ändå trevligt att läsa om brott där ingenting är vad det verkar vara. Nästa bok i serien för min del blir Gideons ring.
 
Betyg: 4- av 5
 
Helgonet kan du köpa som e-bok eller ljudbok hos Bokii!
 
 


Kommentarer
Postat av: Lena

Har länge tänkt läsa Hammarbyserien, men har inte hunnit dit ännu tyvärr!!

2013-10-30 @ 19:31:47
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Caroline - Bland böcker

Hammarbyserien tycker jag är en av de bättre deckarserierna :) Håller med dig om att det där som händer "vid sidan av" är väldigt spännande!

2013-10-30 @ 21:04:03
URL: http://www.blandbocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0