The Fault in Our Stars!

Förra veckan hade jag träff med min unibokcirkel. Boken som skulle diskuteras var John Greens The Fault in Our Stars. Den fick överlag inga låga betyg, men ej heller så många fullpoängare heller. För mig var dock boken en 5 av 5, vilket blir översatt till 9 av 10 eftersom det är det system vi använder. Dessutom vill man spara 10-poängaren likt en olympisk domare i konståkning. 
 
"Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten." (beskrivning från adlibris)
 
Finns det något sådant som kärlek vid första ögonkastet? Nu kanske ni tror att jag syftar på Augustus och Hazel? Det gör jag inte. Jag syftar på mig själv och The Fault in Our Stars. Från sida ett var jag fast. Jag föll som en fura för John Greens karaktärer, språk och inte minst, humor. Hur lyckas man att som författare kombinera det outhärdligt tragiska, dvs barn och ungdomar som har cancer, med en sådan humor? Jag är imponerad på många sätt. Jag skrattade och jag grät om vartannat.
 
"En underbar bok!", så lyder mitt slutbetyg. Har ni ännu inte läst den. Läs den!
 
/ Bea
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0