Humor i hönsform

Sedan magsjukesviten förra veckan har dottern helt snöat in på tuppar och höns. Det är det enda hon finner intressant och medryckande (kanske inte det enda, men så fort hon ser någon form av skärm frågar hon om vi inte kan titta på tuppen). I vinterkräksjukans tidiga morgontimmar kunde det väl hända att man fann sig sittandes okristligt tidigt med en superpigg tjej framför datorn och tittade på Youtubeklipp av typen har-fyrtiofem-visningar-och-visar-en-tupp-som-går-fram-och-tillbaka-i-tio-minuter. Fängslande som ni kan förstå. För att slippa, eller åtminstonde skära ned, på dessa filmvisningar tog jag med mig dottern till biblioteket för att låna riktiga böcker om höns. På faktaavdelningen var utbudet inte riktigt vad jag hade hoppats, men jag lyckades i alla fall leta fram två bilderböcker som frontade fjäderfän på något vis.
 
 
Lena och Olof Landströms Fyra hönor och en tupp visade sig vara en fantastiskt rolig bok om livet i en hönsgård. De fyra blida hönorna önskar endast en sak - att de ska få lika mycket mat som tuppen. När de för detta på tal blir deras tupp allt annat än glad. Det dröjer inte länge förrän livet i hönsgården är helt outhärdligt för de stackars hönorna som får allt mindre mat och sover allt sämre. En dag får de nog och anmäler sig till en kurs (se bild ovan). Där får de lära sig att stå upp för sig själva, göra röst- och avslappningsövningar - allt för att, om ni tillåter hönsspråk, kunna ändra på hackordningen i hönsgården. Frågan är vad tuppen tycker om den nya utvecklingen?
 
Så har ni barn som för tillfället är fixerade vid fjäderfän eller som är i behov av en introduktion till alla människors lika värde så kan Fyra hönor och en tupp rekommenderas varmt. Att den sedan är underhållande även för den vuxne, är ingen nackdel.
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lena

Tack för tipsen. Det där är säkert något för minsta barnbarnet. Hon älskar djur och hon älskar att lyssna på böcker :)

2016-02-19 @ 20:48:46
URL: http://lenasgodsaker.blogspot.se/
Postat av: Annette

Synd att våra barn är för gamla för den här typen av böcker, för även om jag älskar fåglar och deras beteende så ser det ut som böcker som bäst bör upplevas med barn. Höns är annars så härliga djur.

2016-02-22 @ 13:21:59
URL: http://justnujusthar.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0