Författarintervju: Terese Marvelin

I förmiddags fick ni läsa mina tankar om Terese debutroman. Jag mejlade henne och frågade om hon ville ställa upp på en liten intervju till bloggen och det ville hon såklart. Efter att ha läst Terese böcker blev jag nyfiken på hennes resa mot utgivning och planer för framtiden. Är ni också det är det bara att läsa vidare!
 
 
Du startade och driver Marvelin förlag. Kan du berätta lite om din resa mot utgivningen av din första roman?
Min plan från början var aldrig att starta förlag. Jag hade bara ett mål med mitt skrivande och det var att skriva klart en bok. Jag märkte däremot att både jag själv och folk i min närhet som läste min bok tyckte att boken var riktigt bra. Då skickade jag mitt manus till ett antal förlag, mycket halvhjärtat ska tilläggas då boken egentligen inte ens var färdig då. Efter alla refuseringar hade trillat in så bestämde jag mig för att göra resan på det sättet som jag hade börjat läsa mycket om, genom egenutgivning. Det kändes som rätt alternativ för mig. Det är en riktigt tuff resa, men jag lär mig nya saker hela tiden. Jag ser nästan bara fördelar med att ge ut sin bok på eget förlag. Det enda som blir jobbigare är marknadsföringen när man inte har tiden och pengarna att lägga på marknadsföring som det stora förlagen har. Men man får kämpa på med den biten varje dag!
 
Båda dina böcker är feelgood-historier, är det den enda genren som lockar eller är du sugen på att testa att skriva något annat?
Jag har alltid bara läst just feel-good och det är den genre som jag känner mig mest hemma vid och som jag själv älskar så det kommer jag att stanna vid även framöver. Däremot så lockar det mig lite grann att ge mig på att skriva en spänningsroman. Jag tror att jag har grundmaterial för att kunna skriva en men sedan ska det göras bra också. Om jag känner mig själv rätt så kommer det att komma en dag när jag är sådär lagom uttråkad som jag så ofta är och då kommer jag säkert ge mig på att skriva en spänningsroman. Om det bara blir ett dokument på min dator eller en bok i bokhandeln i så fall, det återstår att se.

Var hämtar du inspiration till ditt skrivande?
Många saker i min vardag kan ge mig inspiration men hur löjligt det än låter så ger skrivandet mig mest inspiration. Jag får så mycket idéer under själva skrivprocessen att mitt manus är ett enda virrvarr efter första skrivningen. Vissa personer byter yrke eller namn mitt i boken. Platser kan helt plötsligt flyttas till andra sidan jordklotet och personer dyker upp från ingenstans. Det är tack vare att jag blir inspirerad under skrivandet som historian blir vad den blir i slutändan. Att ha en så otydlig idé som sedan ändras tio gånger under skrivandet gör redigeringsarbetet till en svettig period. Men det är så det kan vara ibland, helt enkelt.

Hur ser förlagets planer ut för det nya året? Blir det något nytt boksläpp i år?
Planerna för 2016 är att släppa en till bok. Under 2015 släppte jag två böcker men det kommer tyvärr inte att hinnas med under 2016, men en bok vill jag NÄSTAN lova att det blir under det här året. Den som gillar mina två tidigare kommer inte att bli besviken på den nya. Jag känner redan nu att det kommer att bli min bästa någonsin. Det är inte helt omöjligt att böckerna även kommer att översättas till engelska för att släppas i resten av världen men fram för allt i USA också. Som egenutgivare ska en noggrann kalkyl först göras och sedan får vi hoppas på det bästa.
 
Kan du tipsa om några författare som du själv gärna väljer en bok ifrån?
Mina absoluta favoritförfattare är Marian Keyes, Sheila O'flanagan, Denise Rudberg, Martina Haag och Kajsa Ingemarsson. 
 
  
 
 
Vill du läsa mer om Terese och Marvelin förlag gör ett besök på hemsidan.
 
 
Tack Terese för att du ville medverka på bloggen!
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0