Döden i dina ögon!

Döden i dina ögon av Rachel Ward var ett impulsköp från min senaste cdon-beställning. Ett impulsköp som jag absolut inte ångrar idag!

När tonåriga Jem tittar en människa i ögonen dyker genast ett nummer upp i hennes huvud. Så har det alltid varit. Men det var inte förrän Jem läste siffrorna 101001 på sin mammas dödsattest som hon insåg vad siffrorna betydde. Den 10/10-01 dog Jems mamma i en överdos och 101001 var just de siffror som Jem såg när hon tittade på sin mamma. Jem slussas runt i olika fosterhem och är en ganska stökig tonåring. Bråk och skolk hör till hennes vardag. Men mest av allt håller hon sig bara undan från andra människor för att slippa se deras dödsdatum.

En dag träffar hon Spider. En strulpelle i mångas ögon, men han är fast besluten att bli Jems vän och kanske mer än så. Men Jem har sett hans siffror och vet att hans dagar är räknade och därför tvekar hon inför att lära känna honom bättre. En dag när de båda besöker en stor turistattraktion i London inser Jem att något är fel, riktigt fel. Människorna framför dem i kön till attraktionen har alla samma siffror. Dagens datum. Jem och Spider flyr från platsen, strax innan en terroristattack inträffar. Deras misstänksamma beteende vid olycksplatsen fångar polisens intresse och snart är Jem och Spider på flykt, efterlysta över hela landet. Samtidigt som Spiders tid lider mot sitt slut.

Döden i dina ögon var en riktigt, riktigt bra ungdomsbok. Spänning, romantik och stökiga tonåringar när det är som allra bäst! I serien finns två böcker till som jag bara måste lägga vantarna på snart.

/Sara

Döden i dina ögonKommentarer
Postat av: Bella

Tack vare din recension så är den nu hemklickad. Tänkte först ta hela serien men man måste ju tänka lite på ekonomin också ;)

Tack för ett jättebra tips!

2012-04-10 @ 14:56:32
URL: http://bellasbok.blogg.se/
Postat av: Sara

Vad kul! Lämna gärna en kommentar när du läst den så jag får veta vad du tyckte om den!

2012-04-10 @ 15:07:25
URL: http://bëasbokhylla.blogg.se/
Postat av: Emma

Superbra recension :D har läst denna bok, älskat den, skrattade till den och gråtit ;)

2012-04-18 @ 19:22:46
URL: http://lusseboken.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0