Zombies och supermarkets!

I fredags var jag på inflyttningsfest och då såg vi på lite film och jag kan faktiskt rekommendera båda.

Först såg vi på Employee of the Month med Dane Cook, Dax Shepard och Jessica Simpson. Filmen utspelar sig på ett stort varuhus där karaktärerna jobbar. Zack (Cook) är företagets slappis som inte anstränger sig mer än han behöver för att få jobbet gjort till skillnad från Vince (Shepard), som är chefens gullegris och den ständige "Månadens Medarbetare". Då en ny kassörska, Simpson, börjar på företaget väcks Zacks tävlingsinstikt eftersom han via rykten hört att hon bara går ut med månadens medarbetare (The employee of the Month). Detta leder till en något hätskt stämmning mellan Vince och Zack som båda vill ta hem priset och tjejen.

Hela filmen utspelar sig i det mikrosamhälle som är affärens fyra väggar. Det är underhållande att se hur det amerikanska samhället avspeglas i det myrsamhälle som är Club Super, affären.
Detta är ingen oscarvinnare men den är charmig helt enkelt. Man skrattar och känner igen sig. Den är kul och en bra film att se när man är många. Man måste inte sitta på helspänn hela tiden för att hänga med i handlingen. Helt enkelt perfekt om man är många.

Den andra filmen vi såg var Resident Evil: Afterlife. Jag som inte hade sett de föregående Resident Evil-filmerna hade lite svårt att hänga med. Sedan kändes hela filmen lite som en transportsträcka mot ytterligare en film.
Den här gången ska Alice än en gång försökta störta The Umbrella Corporation, som brukligt är i zombiefilmer blir det sedan en kavalkad av diverse påhittiga zombie-dödar-metoder. Underhållande...ja faktiskt lite. Blev sugen på att se de första filmerna, då kanske man fattar helheten lite bättre. Helt okej film dock!

Hoppas ni är laddade med energi inför en ny vecka. Jag ska försöka peppa upp mig lite inför veckan som kommer. Längtar mest till sommaren dock. =)

/ Bea

 

 

RSS 2.0