Vad jag hittar!

Ja, det har utan tvekan varit en bokfyndens månad denna oktober. Ibland tycker jag att man kan gå på loppisar och seconhander utan att hitta något som man tycker är intressant eller utan att man finner någon utav de böcker man har på sin spaningslista. Oktober har däremot inte varit en sådan månad. Jag har hittat massa roliga böcker. Böcker jag redan läst och böcker som jag ser fram emot att läsa. Mina senaste fynd är dessa:
 
 
En bra kväll för mord av Agatha Christie. En novellsamling innehållande fem fall för Hercule Poirot. Det intressanta med just denna samling är att den inte har någon brittisk motsvarighet. Det är helt sonika ett svenskt urval av noveller som figurerat i olika engelska novellsamlingar.
 
Grabben i kuvösen bredvid av Jonas Helgesson. Läste denna när jag gick på folkhögskola - då jag hade lyxen att ha bokcirkel på schemat och ynnesten att ha den mest engagerade litteraturläraren någonsin. Ljuva tider - två år då jag uteslutande sjöng och läste böcker. Samt träffade en och annan äkta man ;).
 
En författares övertygelse av Joyce Carol Oates. I ett antal essäer behandlar Oates ämnen som, varför vi skriver och varför vi läser, med utgång från hennes eget författarskap. Verkar mycket intressant.
 
 

RSS 2.0