Bokcirkelträff

Igår var det dags att träffas i den bokcirkel där vi inte läser samma bok, utan där vi tipsar varandra om böcker (oftast inom ett givet tema) under en fikastund. Denna gång var vi hemma hos Bea och temat var Storbritannien.
 
Värdparet lade ribban högt för kommande sammankomster genom att med sång och piano framföra en dikt av Emily Brontë, tonsatt av Beas man Emil.
 
 
Efter det fick vi gå loss på den godaste kladdkakan någonsin! Milda makter vad ljuvlig den var!
 
 
Jag råkade spilla en liten klick grädde som jag förskte ta upp med pekfingret sådär lite diskret. Då kände jag en puff på armen, och ett par förväntansfulla ögon tilsammans med en sträv tunga talade om för mig att grädden gjorde bäst i att hamna i magen på denna herre:
 
 
Hjärtat smälte givetvis. Det blev ett par klickar grädde till när stränga matte inte såg...
 
 
 
Här kommer en lista på böcker som vi pratade om:
Bea:
Familjen Brontë - en brevbiografi av Juliet Barker. Ett måste för Brontë-fans, av en författare som verkar väldigt hängiven ämnet.
Det blödande hjärtat av Andrew Taylor, beskrevs som en kuslig men mysig deckare i engelsk 1930-talsmiljö.
 
Annelie:
Stolthet och fördom av Jane Austen som Annelie nu läste för första gången! Den blev en fullpoängare och en förälskelse för henne, och vi andra avundades henne den upplevelsen när man läser den boken för första gången.
I muséets dolda vrår av Kate Atkinson som inte rev ner några större applåder, tyvärr. Men man ska inte vara rädd för att läsa mer av Atkinson (jag tyckte till exempel att hennes senaste, Life after life var oerhört bra!)
Syndens lön av Margaret Yorke. En doldis som ingen av oss hade hört talas om, men som verkade intressant.
Om en pojke av Nick Hornby - en engelsk klassiker, liksom High Fidelity av samma författare.
 
Sofia:
När döden kom till Pemberley av P. D. JamesSofia var minst sagt kritisk till både intrigen och framställning av karaktärerna. Jag gillade boken när jag läste den (recension här), och nu blev Bea så nyfiken av våra vitt skilda reaktioner att hon lånade boken för att läsa den snarast. Spännande!
 
Marie:
Arvssynden av P.D. James är enligt Marie en av de bästa deckarna någonsin. Vidare tog hon upp böckerna om Harry Potter av J. K. Rowling, och hur väl de speglar det brittiska samhället när man tänker efter.
 
Judit:
Jag tog upp den yngre generationen av brittiska författare med utländsk bakgrund, där mina favoriter är Zadie Smith, Monica Ali och Nadeem Aslam. Jag valde att gå in djupare på Aslams författarskap, med bland annat Kartor för vilsna älskande och Den blinde mannens trädgård, båda fantastiska som skildringar samt för det vackra poetiska språket som Aslam besitter.
 
En mycket trevlig stund på en söndageftermiddag! Till nästa träff ska vi faktiskt läsa samma bok, nämligen Livbåten av Charlotte Rogan. Jag har varit sugen på att få diskutera den med andra som har läst den, och de andra blev intresserade och hakade på. Det blir säkert en givande diskussion, speciellt med tanke på att vi sällan tycker lika om böcker!
 
 
 
 
 

RSS 2.0