Lady Susan blir film!

Jane Austens kortroman Lady Susan har filmatiserats och kommer senare i vår. Filmen är gjod av amerikanska skapare, och inte brittiska, som jag föredrar med liknande adaptationer, men trailern är lovande, se här:
 
 
 
Lady Susan skrevs 1795, men publicerades först långt senare. På svenska utkom den 1993, och kan vara svår att få tag på för den som vill läsa. Boken utkommer dock i ny översättning 2017 av Modernista förlag.
Lady Susan skiljer sig från Austens andra verk genom att den är en brevroman. Romanen består av 41 brev och en avslutning. Det är Lady Susan Vernon, en tilldragande änka, som kommer till att bo hos några släktingar på ett gods. Hom har flytt dit för att vänta ut att illasinnade rykten om hennes eskapader i London ska lägga sig. Men under tiden har hon andra planer, nämligen att fånga (förhoppningsvis rika) män åt sig själv och hennes motsräviga dotter Frederica.
Huvudpersonen skiljer sig också från Austens övriga genom att vara osympatisk och omoralisk. Det är i breven som hon skriver till sina vänner som hennes sanna karaktär avslöjas - i verkligheten charmar hon de flesta.
 
Det ska bli spännande att ta del av filmatiseringen!
 
 

RSS 2.0