Fredagstips: tre actionfyllda

Efter ett litet lovuppehåll förra fredagen kommer här nu trenne boktips med temat action och äventyr.
 
Bea:
För den som gillar gömda skatter, hisnande bil-, båt-, flyg-, u-båt-, you-name-it-jakter är Clive Cusslers böcker om Dirk Pitt något att kolla in. Det finns ett digert antal och säkert ett och annat stolpskott, då Cussler skrivit om din Bond-liknande superhjälte (007, ej den som söker fru) sedan 1973. Personligen tycker jag att de senare är bättre än de tidiga. Min favorit hittills är Striden om Arktis - en spännande historia om sjunkna skepp och miljökatastrofer.
 
 
Judit:
 Det är svårt att slå Tolkiens Ringen-trilogi när det gäller äventyr, men om jag ska ta något som är nyare väljer jag en av förra årets bästa böcker för mig, nämligen Den femte vågen av Rick Yancey. Nyskapande och mycket spännande ungdomsdystopi! Den andra delen kommer ut i dagarna, fingrarna kliar! Klicka på boktiteln för att komma till min recension
 


 
Sara: Jag läser inte mycket renodlad action. Men om man vill ha deckare med mycket fart kan jag varmt rekommendera min favorit supercop nr 1 - Joona Linna, med rätt att döda (skulle man kunna tro), för ibland känns det som om det är lite väl mycket pangpang för att vara en svensk deckare. Men jag klagar inte, jag älskar Keplers böcker. Go Joona och mer finnar åt folket.
 
Paganinikontraktet Sandmannen
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0