Monster i massor

Det var en gång en pojke som hette Kristian. Han hade haft en pyjamas med sagobilder på, och hans pappa brukade berätta sagorna som fanns i dom bilderna. Men nu hade Kristian vuxit en del, och blivit alldeles för stor för den gamla sagopyjamasen.
Så en kväll frågade Kristians pappa: "Vad för slags godnattsaga skulle du vilja höra?"
"Sagor med monster!" svarade Kristian.
Så håll nu någon hårt i hand så drar vi iväg till monsterland ...
 
 
 
Monster i massor av A.R. Yngve är en samling berättelser som, precis som titeln antyder, handlar om monster. En massa olika sorters monster. Under hösten har jag och mina barn, 9,7 och 3 år, haft högläsning ur boken och läst en monsterhistoria när barnen varit sugna på en.
 
Därmed inte sagt att det bara är barn som uppskattar berättelserna. Monsterhistorierna är skrivna glimten i ögat och en stor portion humor som passar både stora som små. Även om det kanske inte alltid är samma saker som lockar oss till skratt. Författaren drar ofta paralleller till högst mänskliga fenomen och problem, men skildrat ur ett monsterperspektiv och ger läsaren något att fundera över.
 
Barnens favoritmonster var Skafferimonstret. De tyckte berättelsen var riktigt spännande, speciellt själva slutknorren på historien och hade sedan fullt upp med att återberätta den för alla som ville höra. Det anser jag vara ett gott betyg!
 
 
Boken kan du bland annat köpa på Bokus och Adlibris.
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lena

Den där låter lite smårolig. Själv har jag läst de tre första delarna i serien Darc Ages av samma författare. Skall snart läst fjärde boken. Riktigt trevlig serie.

2017-12-29 @ 20:41:57
URL: http://https://lenasgodsaker.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0