De vackra döda

Under de senaste åren har jag läst flera av Belinda Bauers och jag har aldrig blivit besviken. Hennes senaste boksläpp på svenska är De vackra döda utgiven på Modernista och den seglar upp som favorit bland de jag hittills läst.
 
Eve Singer är beroende av döden. Hennes karriär som kriminalreporter på TV är på väg att dala, och hon är beredd att ta till nästan vilka medel som helst för att tillfredsställa sin blodtörstiga publik.
Mördaren är också beroende av döden. Inte nog med att han fortsätter att döda. Han tillkännager dessutom sina makabra framträdanden i förväg, i syfte att visa upp döendets skönhet för världen.
När han kontaktar Eve tar hon tacksamt emot erbjudandet om att få vara först med varje nytt och blodigt spektakel. Tills hon inser att mördaren har två besattheter - och att hon är den andra...
 
De vackra döda
 
De vackra döda fångade mig från start. Redan första kapitlet, där vi får följa mordoffret Layla Martin, var så spännande att jag läste med andan i halsen. Därefter gick det inte att sluta. Bauer har skapat en seriemördare som åde skrämmer och fängslar. I den kvinnliga huvudkaraktären Eve får vi möta en kvinna med en enorm press på sig redan innan hon blir kontaktad av en seriemördare. Familjeproblemen hon brottas med och kraven från en arbetsplats där kvinnor har ett kort bäst före datum skildras väl av författaren. Men bäst är såklart katt- och råttaleken som Eve och mördaren hamnar i.
 
Handlingen tar oväntade vändningar, liksom mördaren hittar nya sätt att överraska och chockera. De vackra döda är absolut något för den som gillar spänningsromaner och thrillers där huvudfokus inte ligger på brottsutredningen utan mer på brotten i sig och mördaren själv. Jag hoppas att boken tar sig ända till bioduken, även om jag är lite tveksam till om jag faktiskt skulle våga titta.
 
Av Belinda Bauer har jag tidigare läst Mörk jordSkuggsida, Ni älskar dem inteLivet och dödens villkor och Betraktaren.
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0