Mörk jord!

För några dagar sedan satt jag och funderade över ljudböcker och när jag senast lyssnade på en. Först kunde jag inte minnas att jag nånsin lyssnat på en hel bok. Men sen kom jag på att det hade jag visst gjort. Någon gång under högstadiet lyssnade jag på Vilhelm Mobergs Utvandrarna. Inte på cd-skiva då, utan på kassettband. Bara det säger ju att det var näst intill en evighet sen.

Efter att ha funderat lite på det där med ljudböcker kom jag på att det faktiskt skulle vara ganska trevligt att ha något att lyssna på samtidigt som man viker tvätt, diskar eller gör något annat småtråkigt. Av den anledningen började jag lyssna på Belina Bauers Mörk jord.

Boken handlar om den 12-årige Steven. En ganska ensam pojke med en trasig och olycklig familj. Steven bor tillsammans med sin mamma och lillebror i mormoderns hus i det lilla engelska samhället Shipcott. Stevens mormor har aldrig återhämtat sig från försvinnandet av hennes son Billy, Stevens morbror som han aldrig har träffat. Billy tros ha fallit offer för pedofilen och seriemördaren Arnold Avery, men hans kropp återfanns aldrig.
Steven spenderar all sin lediga tid ute på heden med en spade fast besluten att kunna föra tillbaka Billys kropp till familjen och på så sätt kunna föra dem tillsammans ingen. För det var ute på heden utanför Shipcott som barnamördaren Avery begravde sina offer.

Efter flera års sökande bestämmer sig Steven för att kontakta den fängslade Arnold Avery. Ett beslut som gör att en farlig katt-och-råtta lek tar sin början.

Mörk jord, Belinda Bauers debut, är en prisbelönt deckare. Boken känns väldigt välskriven och jag tycker att Bauer har lyckats jättebra, särskilt med seriemördaren Averys porträtt. Så kusligt, skrämmande och verkligt. Men utan gå till överdrift och vältra sig i allt för vidriga detaljer. Uppläsaren Torsten Wahlund gör ett bra jobb och jag tycker att hans röst passar bra till att läsa upp spännande deckare och thrillers.

Undra vad jag ska lyssna på här näst? Nån som har något tips?

/Sara

Mörk jordKommentarer
Postat av: Bea

Det där lät ju jättelovande! =)

2012-04-10 @ 15:22:39
URL: http://beasbokhylla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0