En ny tvättmaskin och älskade plåtburkar!

För några dagar sedan nämnde jag att det skulle dyka upp en tvättmaskin här på bloggen. Idag har den blivit installerad i badrummet och så här ser den ut!Det är en supertjusig plåtburk som man ska ha tvättmedel i. Jag älskar den! Fick den i julklapp av pappa. Förutom denna fina burken fick jag även två hjärtformade kakburkar med gamla julmotiv på. Mina föräldrar vet sannerligen vad som gör mig glad!Den lilla ska jag stoppa marknadskarameller i till nyårsfirandet. Som ni kanske märker har jag en liten svag punkt för plåtburkar. Ska ta kort på min brokiga samling någon gång och lägga upp när det passar.

Önskar för övrigt ett gott nytt år till alla som läser och avlägg inga nyårslöften som är alltför svåra att hålla. =)

Hörs nästa år!

/Bea

Nya böcker på en hylla, vilken glädje de kan fylla!

Som jag nämnde som hastigast i förbifarten häromdagen, så var jag på mellandagsrea på en utav mina favoritställen att köpa begagnade böcker på.
Jag och E kom dit flera timmar efter att det hade öppnat och trodde att vi skulle finna bokavdelningen helt utlänsad. Som tur var var den inte det, så några böcker blev det som följde med hem. =)
Min mor och yngre syster hade varit där då det öppnade och de hade knappt kunnat ta sig fram. När vi kom var det knappt en kotte...ja, det var ingen trängsel i alla fall.
Dessa inköp blev det denna gång:Sophie Kinsellas Karriär och köksbesvär.
Frank McCourts Magistern. Den tredje och avslutande delen i hans självbiografiska svit som började med Ängeln på sjunde trappsteget.
Bodie och Brock Thoenes tre första delar ur serien Sionsarvet, Jerusalems vaka, Dånet från Jerusalem och Jerusalems hjärta.

En mycket lyckad runda måste jag säga!

/ Bea

Kung Caspian och skeppet Gryningen

Igår kväll var jag, E, Syster S och hennes man Hurtige H på bio och såg den tredje filmen om Narnia, Kung Caspian och skeppet Gryningen.

Den här gången är det Edmund och Lucy Pevensie som tillsammans med sin odräglige kusin Eustace sugs in i en tavla och än en gång hamnar i Narnia, närmare bestämt på Kung Caspians skepp Gryningen.
Narnia är åter hotat, denna gång utav en mystisk dimma som kräver människooffer.
Kung Caspian och hans mannar har begett sig på en lång seglats till De Ensliga Öarna för att kontrollera att folket där fortfarande är Narnia troget och för att leta efter de sju riddare som efter Caspians fars död flydde landet. Det är på vägen dit som de plockar upp Edmund, Lucy och Eustace, som då de färdats till Narnia genom tavlan hamnat mitt i havet.
Tillsammas ger de sig sedan iväg på en lång färd bortom de östligaste haven, dit inget någonsin färdats förut för att finna källan till den ondskefulla dimman som hotar att ödelägga hela Narnia.

Så till några åsikter om filmen. På det stora hela tyckte jag att den var mycket bra. Man har hållit sig hyfsat till handlingen i böckerna och eftersom det var några år sedan jag läste dem, så störde i alla fall inte jag mig på några alltför stora friheter från manusförfattarnas sida.
Den som står för den störsa rollprestationen är utan tvekan pojken som spelar Eustace. Minns från när jag läste böckerna att han var outhärdligt jobbig, men att man samtidigt inte riktigt förstod varför han var så jobbig. Tyckte filmen gav karaktären Eustace ett större innehåll och rolltolkningen är fantastiskt bra för att komma från en så ung skådespelare.

Vi såg inte filmen i 3D, men hörde från en bekant som gjort det att det inte hade varit alltför lyckat. Har någon mer sett den i 3D får ni gärna skriva några rader om vad ni tyckte.

/ Bea


RSS 2.0