Luncheon!

Kaffe (från vår ultramoderna nya maskin på jobbet), Riesen (mitt favoritgodis - tror jag) och Little Bee.
En lyckad lunchkombo med andra ord.
 

Snart är helgen här. Ska ni göra något roligt? Själv ska vi fira Saras lilla A som redan blir fyra år och så ska jag och mamma titta på garn till en mysig liten kofta till bebisen. Sedan ska jag på ett evangemang som jag aldrig varit på förr - prästvigning. Det blir spännande!
 
 
 

Född ur kylan!

Jag nämnde i mitt ena inlägg från i tisdags att jag strävar mig igenom Little Bee och belönar mig med romantik à la Roberts hemma i fåtöljen. Det är denna bok jag varvat med när Little Bee kännts lite motsträvig.
 
 
 
Född ur kylan, den andra boken om Systrarna i Clare, får vi följa Maggies yngre syster Brianna.
Brianna ärvde vid faderns död föräldrahemmet Blackthorne och har under de år som gått sedan dess byggt upp en Bed & Breakfast-verkstamhet i den trivsamma stugan. Det är till detta mysiga värdshus som den amerikanske deckarförfattaren Grayson Thane kommer för att skriva sin nya bestsäljare. Grayson för en rotlös tillvaro utan någon fast punkt eller någon familj, förutom hans agent Arlene. Att komma till den lilla byn på Irlands västkust, där samhörigheten och familjebanden är tjockare än en smoothie med riktigt mycket banan, är för Grayson som att komma till en annan värld. Den svala och praktiska Brianna är Graysons motsats och tycke uppstår. Men kan två så skilda världar mötas?
 
Jag tror att ni kan ana svaret på den frågan. I Född ur kylan tycker jag att Roberts, för en gång skull, låter det bli lite verkliga komplikationer mellan huvudkaraktärerna. Visst, det är mycket guld och gröna skogar, men hon lyckas även väva in lite äkta motsättningar. Jag märkte dock att jag blev otroligt hungrig av att läsa den här boken. I var och varannan scen står Brianna och bakar bröd, pajer och andra läckerheter som helstekt lax eller köttgryta eller något annat som låter otroligt lockande. Det riktigt vattnas i munnen på mig när det skrivs så mycket om mat.
 
Jag har varit hemma från jobbet några dagar på grund av en förkylning som inte velat ge med sig. Då har den här boken och den här kissen varit det perfekta sällskapet. Att krypa upp i soffan med en kopp kaffe, en liten chokladbit, en romantisk bok, keltisk musik strömmande från stereon i köket, samt en varm kisse på magen, det är inte fy skam. Man blir nog rentav frisk fortare under sådana omständigheter.
 
 
 
 
 
 

Torsdagstankar vecka 5!

Apropå Beas dröm som hon inte riktigt fick drömma färdigt: vilken fiktiv karaktär skulle du vilja ta med dig på en resa?
 
Bea:
Jag har sannerligen fått tänka efter riktigt ordentligt för att kunna svara på veckans fråga. 
Om sanningen ska fram så är jag ganska kräsen med mitt ressällskap. Jag kan lätt störa mig folks egenheter efter ett tag. Men en kort resa borde man väl kunna klara av med vem som helst, eller hur? Varför är det då så svårt? 
Richard Castle från TV-serien Castle. Han är en kriminalförfattare som gillar Star Wars och löser brott. Det låter som någon jag skulle kunna ha ett givande samtal med. Sedan skulle jag inte ha något emot en pratstund med Hazel Grace från John Greens The Fault in Our Stars. En ung, smart tjej som hon skulle jag vilja lära känna.
 
Sara:
En jättesvår fråga och det tog lång tid innan jag faktiskt kom på någon som jag skulle kunna tänka mig att semestra med. Frågan är hur mycket man skulle behöva umgås med varandra? Eller om det räcker att man åker till samma ställe utan att nödvändigtvis behöva umgås så mycket. Agatha Christies Miss Marple skulle ju sannerligen skänka en hel del trivsel till ett resesällskap. Och en pensionär med huvudet på skaft kan vara bra till allt från barnpassning till brottsutredningar. Annars vore det ju intressant att se hur någon som Jon Snow skulle trivas på en sol- och badsemester...
Men eftersom jag gillar Jeaniene Frosts böcker väldigt mycket tror jag ända att jag väljer Cat och Bones från hennes Night Huntress serie. Skulle Vlad vilja hänga med på ett hörn är det också helt okej för mig. Cat verkar vara en riktigt spännande person (vampyr) och vad gäller de båda andra kan det ju vara trevligt att ha något att titta på när man ligger vid poolen.
 
Judit:
Vem kan möjligtvis slå Phileas Fogg från Jorden runt på 80 dagar som ressällskap? En sann gentleman, berest och beredd på det mesta, men alltid lika lugn vad som än händer. Som damsällskap väljer jag Anne Elliot från Övertalning. Vi har lika tankar om många saker, hon verkar vara ett behagligt sällskap med mycket sunt förnuft och skulle säkert hitta gemensamma nämnare med Mr Fogg. Och nu när vi ändå drömmer lite fritt så önskar jag att vi helst får företa resan i 1800-talsmiljö!
 
 

RSS 2.0