Saddled and Spurred!

Den här boken fyndade jag på Bokus lagerrensning för 29 spänn. Som hittat, tyckte jag, särskilt som jag faktiskt inte hade hunnit läsa någon renodlad cowboy-romance än. Och på temat cowboys finns det verkligen hur mycket romance som helst för den som är intresserad. Sedan är det ju lite typiskt amerikansk på något vis och cowboysen känns på ett sätt lite mer lockande än våra egna svenska bönder, även om jag har jobbat hårt på att skriva om heta, svenska bönder i mina manus ;)
 
Cattleman Bran Turner is left shorthanded during busy calving season when a bull tramples his hired hand. Rural Wyoming isn't exactly a hotbed of qualified candidates, and the only applicant for the position is the pampered town beauty, Harper Masterson. The curvy cowgirl gets under Bran's skin at every turn, but with no other options, he reluctantly hires her.

When sexual sparks ignite, down-on-her-luck Harper enjoys convincing Bran that not only is she capable of pulling calves, feeding livestock, and handling backbreaking ranch chores, but she doesn't mind getting down and dirty, either. Harper also discovers the hot-bodied cowboy isn't all work and no horseplay...and he's got more than a few tricks up his sleeve.

Bran will learn quickly that Harper is no country mouse-and that she might just have what it takes to stick around for the long haul.
 
Saddled and Spurred är visserligen andra delen i romanceserien om Blacktop Cowboys, men det var inget som störde. Första boken hade fått lite blandade recensioner på goodreads, medan del två hade fått betydligt bättre. Det fanns de som stört sig på att kvinnan i den första boken var lite för mjäkig. Det problemet hade jag tack och lov inte med Harper. Hon har skinn på nästan och visar snabbt vad hon går för.
 
Boken är fylld av humor och passion. För enligt blurben på baksidan vet författaren "how to write one hot, sexy cowboy." Frågan är om inte Bran är lite för "het" för min smak. Jag hade nog föredragit en cowboy med lite mjukare och mysigare framtoning, speciellt i sängkammaren. Men det är bara att läsa vidare så ska jag nog hitta en sådan också ;)
 
Jag kan ändå varmt rekommendera romanceälskare att läsa boken eller testa något annat av Lorelei James, särskilt om man gillar contemporary romance där författaren inte spar på krutet på de hetare scenerna. Tänk Sylvia Day, Maya Banks m.fl.
 
 
 
 
 

Skottet

Jag som inte har varit så road av spänningslitteratur tidigare, har blivit en slukare av rang av denna genre det senaste året. Det var upptäckten att det inte behöver vara blodigt och rädsloframkallande av det allvarliga slaget som gjorde att jag hittade fler och fler böcker som passar mitt smak inom thriller-genren.

Det senaste fyndet är Skottet av Mary Louise Kelley, som handlar om Caroline Cashion. Hon är 37 år och professor i fransk litteratur i Washington. En person som trivs bäst i sällskap av 1800-talstexter och en kopp te. Men den senaste tiden har Caroline fått mer och mer ont i höger handled och i sin nacke. När det blir ohållbart visar en undersökning att Caroline har en kula i sin nacke, alldeles bredvid ryggraden. Det finns inget ärr och ingen rimlig förklaring till kulans existens. När Caroline konfronterar sina föräldrar, som har gett henne en trygg, kärleksfull uppväxt och en idyllisk barndom, kommer det fram att Caroline är adopterad. Hennes föräldrar blev mördade när hon var tre år, och själv överlevde hon nätt och jämnt. Morden klarades aldrig upp. I samband med att Caroline får rådet att operera bort kulan försöker hon även ta reda på mer om sina biologiska föräldrar, och hon åker till Atlanta, där hon är född. Pressen intresserar sig för hennes fall och skriver flera artiklar, men efter ett tag inser man att intresset kring Caroline har tagit en farlig vändning och någon är ute efter att skada henne...

 

Det här var verkligen en bok som föll mig i smaken. Med ett högt tempo och en spännande handling var jag bara tvungen att hetsläsa. Språket var helt relevant för den här typen av bok, och inget jag fäste mig vid – det är nämligen så för mig att om jag blir fast i handlingen och historien är bra, så väger det tyngre än hur romanen är skriven, inom vissa gränser förstås. Men här tillkom även en sorts torr humor som jag gillar, så Skottet blev verkligen en bra läsupplevelse i ett par dagar.

 

 
 
 
 
 

Helgens läsplaner - vecka 8

Just nu läser jag de sista sidorna i Jag lät dig gå av Clare Mackintosh och när den är avslutad lockar mina nya reafynd. Jag har faktiskt redan tjuvläst lite i boken Vodka & Plié av Terese Marvelin och så är jag grymt taggad på Kaninjägaren. Äntligen är den min!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0