Bloggarens efterlängtade eko

När man har en blogg så tänker man ibland såhär: "Hmm...undrar om det är någon som egentligen läser min blogg eller halkar folk bara in av misstag och klickar sig sedan febrilt därifrån...?"
Vet ju att min mamma brukar läsa ibland, vilket är väldigt rart, men man kan ju undra.
Svaret kom idag när jag såg att jag hade fått två kommentarer...TVÅ kommentarer, hurra!!! Glädjen och stoltheten blev med ens ofattbar stor om än något pinsam.
Nu kanske man måste börja tänka på vad man skriver och försöka verka intressant och smart, nu när faktiskt någon annan än undertecknad läser. Hmm...nu blev det helt plötsligt en fråga om prestation. Nu blev det med ens lite jobbigt. Ska man börja väga varje ord på guldvåg, bara läsa nobelpristagare och göra sidan beige? Ska man göra livsomvälvande val på grund av två kommentarer??
Nej, jag tror inte det. Jag får nog hålla mig på jorden ett tag till...iaf tills jag är uppe i tre kommentarer.

=) /Bea

Vishetens Sten: Paneb den Ivrige

Det börjar närma sig slutet i berättelsen om hantverkarna i Sanningens Plats, byn som har till uppdrag att gräva ut och dekorera faraonernas evighetsboningar.

Ett inbördeskrig hotar landet då far och son, Sethos II och Anemnes strider om herraväldet över Egypten, som nu är delat i norr och söder.
Mehy försöker lika ivrigt som innan komma över Vishetens Sten som sägs göra säd till guld och skyr inga medel för att lyckas. Paneb blir utsedd till det högra arbetslagets arbetsledare och en stor tragedi drabbar byn. En tragedi som hotar ödelägga hela deras existens.
Till en början började berättelsen kännas lite långdragen, men mot slutet hämtade boken upp lite i tempo. När intrigerna nu trappas upp märks det att slutet snart är nära.
Men hur ska det gå...?


Paneb den Ivrige och nya bokfynd!

Efter att ha läst deckare den senaste tiden, så kände jag att det var dags att ta tag i serien Sanningens Plats av Christian Jacq igen, så att jag någon gång blir färdig med den.
Har nu börjat på den tredje boken av fyra, Paneb den Ivrige. Har kommit en bit in i boken och den är väl inte jättespännande, men helt klart intressant.

Var inne på mitt favoritställe när det kommer till att fynda böcker igår, Myrorna. Lovade mig själv innnan att det bara skulle bli en bok den här gången, men icke sa nicke. Fyra böcker hann det bli innan jag masade mig ifrån bokavdelningen.
Denna gång blev det följande fynd:

I djävulens sällskap - Peter Robinson. Ytterliggare en bok i serien om kommissarie Alan Banks.
Friargåvan - Julie Parsons. Enligt baksidan en kriminalroman i irländsk miljö. Verkar lovande.
I cirkelns mitt & Gåtornas palats - Dan Brown. Behöver kanske inte någon närmare presentation.

Samtliga böcker är i nyskick, vilket värmer mitt bibliofiliska hjärta oerhört =)

Friargåvan

RSS 2.0