Underhållande och lärorikt!

En summering som jag tycker passar riktigt bra till sommarnumret utav tidningen Skriva som jag fick av Booked.
Roligast att läsa var helt klart deckarskolan där Kristina Ohlsson, Johan Theorin och Roslund & Hellström bidrar. De två förstnämnda extra roligt eftersom de kommer att diskuteras i min nystartade bokcirkel inom kort.
 
Bra och lärorika tips fick jag också på hur man gör för att få sin bok utgiven för man kan ju faktiskt ge ut den själv! Något som jag ska hålla i åtanke om jag och Bea någonsin kommer tillskott med vårt bokprojekt. För alla bloggare fanns också tips på hur man kan tjäna pengar på sin blogg.
 
Det blir tummen upp för tidningen Skriva från mig. Ska skicka med tidningen till Bea nästa gång vi ses, vet att hon också är sugen på att läsa den!
 
Tack igen, Booked!
 

Lingvistiska examenspresenter!

I tisdags kväll var jag hos en kompis och tittade på Morden i Midsomer. Med mig hem, förutom en mage full med chokladmuffins, fick jag även två smått oväntade examenspresenter, nämligen Fredriks Lindströms böcker:
Världens dåligaste språk och Jordens smartaste ord. De ska jag skumma igenom någon kväll innan jag somnar.
 
Tack M!
 
/ Bea
 
 

Längtans ö!

Det händer inte allför ofta att man finner det där lilla extra när man läser en bok. De flesta böcker man läser är självklart bra, till och med mycket bra, men ibland stöter man på något alldeles speciellt. Senaste gången jag gjorde det var med Diane Setterfields Den trettonde historien och inte hade jag trott att jag så snart igen skulle stöta på en lika skicklig debutant som hon, men det har jag gjort i form av Victoria Hislops Längtans ö.
 
Denna kretenska släktsaga utspelar sig kring spetälskekolonin Spinalonga utanför Kretas kust från 30-talet till och med idag.
Alexis mor Sofia har i alla år undvikit att tala om sitt förflutna, så när Alexis är på semester på Kreta med sin pojkvän bestämmer hon sig för att besöka moderns hemby. Väl där träffar hon Fotini, ägarinna av Plakas taverna och tillika hennes mormors systers bästa vän. I skuggan under ett träd tillsammans med flera koppar starkt kaffe återger Fotini Sofias och i slutändan även Alexis egen historia.
 
Det hela är otroligt välskrivet, gripande och absolut omöjligt att lägga ifrån sig. Jag får samma känsla när jag läser Hislops längtans ö som jag fick när jag läste Allendes Andarnas hus. Jag hoppas innerligt att det kommer mer från Hislop framöver. Att jag dessutom köpte boken för en ynka krona gör väl detta till mitt största bokfynd någonsin!
 
/ Bea
 
 
 
 
 

RSS 2.0