Böcker jag önskar att jag läste!

Alla har vi väl ibland önskat att vi var någonting som vi inte är. Ibland jag jag önska att jag vore sådär vansinnigt sofistikerad och kulturell och bara läste böcker såsom:

Att våga hoppas : tankar om den amerikanska drömmen
Har den faktiskt hemma. Fick den i bröllopspresent, men har inte läst den... Skulle vilja orka dock. =)

Två kära ovänner : Churchill och de Gaulle
Med all säkerhet en djup och välskriven bok, men på något viss lockar den inte. Eller varför inte...

Abraham Lincoln : hans liv och tid
...414 sidor om Abraham Lincoln.
Alla dessa böcker låter intressanta, men de känns inte riktigt som jag, snarare den jag vill ge sken av ibland. Vad är det egentligen för fel med att läsa lättsamma böcker? Ibland verkar det som att man inte är kulturell om man inte läser Strindberg. Varför? Det har väl med tycke och smak att göra eller att man genom sitt bokval vill befästa sin tillhörighet på något sätt. Nåväl, jag får fundera vidare på det. Om jag inte missminner mig så tror jag att jag och en klasskamrat höll ett föredrag med tillhörande drama om detta på gymnasiet. Haha!

/ Bea

X-men First Class!Om det är några seriefigursfilmer som jag tycker extra mycket om så är det X-men. Vet inte varför, men jag tycker att hela konceptet är otroligt bra.
Därför var det ju inte så mycket att tveka på när möjligheten gavs att se den relativt nya X-men First Class.

Den här gången får man reda på hur det hela började. Hur blev Magneto, Magneto, hur hamnade Xavier i rullstol och hur startades skolan för unga mutanter.
Hela filmen är lite som en tonårsvariant av X-men, men jag tycker ändå att det håller.
Denna gång måste Xavier (James McAvoy) och hans unga mutantlärlingar förhindra utbrottet av ett tredje världskrig, då den maktlystne mutanten Sebastian Shaw (Kevin Bacon) gör allt för att få USA och Sovjetunionen att starta krig mot varandra.

Sammanfattningsvis: underhållande och intressant eftersom man får se själva starten på något sätt. Dessutom är Wolverine med i en scen, vilket blir lite komiskt. X-men First Class är en mer än helt okej film att se till fredagsmyset, den får 6 X av 10 möjliga.

/ Bea


Och så något för magen!

Det var ett tag sen nu som jag skrev ett inlägg om mat, vilket ju händer ibland. Igår så lagade jag något som jag aldrig gjort förut och som faktiskt inte var så svårt som man kan tro, nämligen Vårrullar!

Eftersom jag inte hade något recept att gå på utan mer försökte komma på vad det brukar vara i vårrullar som man får på restaurang, så blev mitt recept så här.

 1 paket filodeg.
 1 burk bambuskott (ca 250g)
 1 burk böngroddar (ca 250g)
 1 buljongtärning (kött)
 Soja, fisksås och ostronsås efter behag som smaksättning.
 ½ dl matlagningsgrädde.
 1 ägg.


Börja med att hacka bambuskotten och böngroddarna i relativt små bitar.
Stek sedan dessa tillsammans med smör tills de börjar få färg.
Häll på lite vatten och lös upp buljongtärningen. Smaka av med soja, fisksås, ostronsås och matlagningsgrädden.
Låt koka samman.
Ställ av plattan och ta fram filodegen. Skär denna i lagom stora ark. Lägg på en sked av fyllningen och rulla ihop.
Häll upp olja i en kastrull (helst en man inte är så aktsam om). Pensla rullarna med ägg innan du försiktigt lägger ned dem i oljan som nu blivit varm. Ta upp dem när de blivit gyllenbruna. Servera med ris och valfri sås.

Smaklig måltid!


Här rullas det rullar...


Och här är de beredda på att ätas upp. Och blev de goda? Oh ja!

RSS 2.0