Spännande höst!

Ni som följer oss på Instagram eller läser min skrivblogg har kanske lagt märke till att det börjar hända grejer på skrivfronten. Min övernaturliga kärlekshistoria, som tog sig till final i Harlequins författartävling 2015, har blivit med förlag och publiceras i höst. 
 
Hellre jagad av vargar har dock blivit Ensamvarg ... Jag började nämligen tröttna lite på associationerna till Orups gamla slagdänga. Och även om jag saknar de humoristiska undertonerna den tidigare titeln hade, så gillar jag hur väl Ensamvarg passar in på karaktärerna i berättelsen. För Miriam är en riktig ensamvarg och Jonathan, ja, han är en ensam riktig varg ;-)
 
 
 
Vill ni läsa mer om mina tankar kring skrivande och resan mot utgivning, kan ni göra det på skrivbloggen. Jag och förlaget jobbar vidare med bokmässan i Göteborg som mål. Hoppas vi ses där!
 
 
 
 

Paradisträdet

Jag har stora krav på uppläsare av böcker: de ska inte dramatisera boken, inte stå i vägen för historien, utan bara läsa den rakt upp och ner på ett lugnt sätt. Dessa krav uppfylls av Angela Kovacs som är uppläsare för Elly Griffiths böcker om rättsarkeologen Ruth Galloway, vilket har gjort att jag har valt att lyssna på böckerna istället för att läsa dem.

Den senaste i raden av böckerna om Ruth och hennes arbete tillsammans med Norfolk-polisen blev Känslan av död. När den var klar tipsade Storytel om en julnovell av Griffiths som heter Paradisträdet. Novellen utspelar sig precis i rätt tid mellan Känslan av död och nästkommande bok i serien. Så jag nappade och blev som vanligt inte besviken.

Ruth ska fira sin första vuxna jul och har bjudit hem mannen som hon börjat dejta för ett tag sedan. Dottern Kate är 18 månader och vännerna som vi känner igen från bokserien är naturligtvis också med på ett hörn. Titeln Paradisträdet syftar på det namn man hade på julgranar förr, och vi får naturligtvis en lektion i julgranens historia av druiden Cathbad (älskar den karaktären!). Det ryms bara ett yttepyttelitet korn av mysterium i denna korta historia, novellen är mest avkopplande, mysig läsning som inger fin julkänsla. Att läsa en julnovell i juli kändes inte alls så skevt som jag trodde från början, utan jag fick lite mer förståelse för Beas böjning att läsa julböcker och se julfilmer lite närsomhelst på året – det kändes faktiskt riktigt mysigt!

 

Jag tror inte att min semester lär hinna sluta innan jag har tagit mig an nästa del i serien om Ruth Galloway!

 

 

 

 
 
 

 

 


Som eld

Sommar, ledighet och intensivt manusarbete har gjort att läsningen har kommit lite i skymundan, men när det blir dags för årets familjesemester hoppas jag att läslusten kommer tillbaka. Vid de tillfällen då man inte riktigt känner att man har tid att sitta ner med en bok är alltid korta och lättlästa böcker att föredra. Jag vill snabbt fångas in i handlingen och sedan får den inte släppa taget förrän boken tagit slut.
 
Som eld av Sara Lövestam blev en sådan bok för mig. 
 
Lollo kan inte förklara varför hon gick just hit. Eller varför hon inte gick härifrån. När Anna överraskade henne kunde hon ha sagt ursäkta och gått. Hon kunde ha sagt nej till att ge henne bensintanken, och nej till att gå ned i båten. Hon känner fortfarande Annas hand om sin handled, hennes hukande kroppsställning när hon visade hur man drog snöret. Hon doftade som eld ... 
 
Som eld är en bok om den första käreken. Den är vackert skriven och härligt somrig. Karaktärerna är realistiska och så vältecknade att det känns som om man står precis bredvid och upplever allt. Har ni inte läst den tycker jag absolut att ni ska göra det i sommar. Perfekt sommarläsning!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0