Dagens skörd!

Idag har vi varit på en liten dagsutflykt till Jönköping. Förutom lite stopp på IKEA och dylikt åkte vi även till Erikshjälpen. Jag har inte varit i deras nya lokaler. Bokavdelningen var mycket imponerande och välfylld. Man fick lägga lite band på sig. Speciellt efter den gångna helgen, då vi var borta med hela familjen och fyndade böcker. Jag lyckades banta ned min hög till fyra böcker, varav en är en present till mamma. Dessa valde jag ut.
 
 
Sophie Kinsella aka Madeleine Wickhams Dubbelbokat - har ju läst det mesta av henne. Det fanns några Shopaholic-böcker också, men jag tycker hennes fristående böcker är bättre och har slutat läsa den serien.
 
Tedags för normalt byggda damer av Alexander McCall Smith, den bok i Damernas dektektivbyrå-serien som står näst på tur för mig att läsa.
 
Elsi Rydsjös Kvinnorna på Stensvik, en bok till mammas samling.
 
Och sist, men absolut inte minst, Kate Mosses Kryptan. Läste den i augusti för två år sedan, då vi var på semester i Bulgarien. Har ett pocketexemplar hemma, men har sedan dess letat ivrigt efter ett inbundet ex.
 
Summa summarum: Jag är mer än nöjd!
 
 

Reselektyr

Nu när vår semesterresa närmar sig har jag laddat upp med följande hög:
 
 
Låt er inte luras. Högen är ganska stor och alldeles, alldeles underbar. Som fysiska böcker har jag med mig två i pocketformat, Kärlekens arkitekt av Calderon (med rekommendation från Bea, hennes tips faller oftast väl ut hos mig), och Presidentens hustru av Sittenfeld. Dessa har jag med mig för säkerhets skull, och för att maken har på nåder fått ta med en bok i min Letto, så något måste jag ha medan han läser den.
 
I läsplattan finns: *trumvirvel*
  • Systerland av ovan nämnda Sittenfeld
  • Lyckligt lottad av Amy Bloom
  • Sommaren utan regn av Maggie O´Farrell
  • Carolines arv av Katherine Webb
  • Amerikauret av Vibeke Olsson (nr 4 i Bricken-serien)
  • Barnbruden av Anna Laestadius Larsson (nr 1 i en historisk serie)
  • Snöbarnet av Eowyn Ivey
  • En mörderska bland oss av Hannah Kent
Tio böcker för tre veckor! Jag vet inte om jag kommer att läsa dem alla (förmodligen ja, om jag tänker tillbaka på tidigare semestrar), men en del av poängen med att kunna ta med sig så pass många böcker är att kunna ha möjlighet att välja det som känns bäst och mest lockande för stunden.
 
Glad läs-sommar till er alla!
 
 
 
 

Berättelser från Engelsfors

Igår skrev jag om Mark Siegels grafiska roman Sailor Twain. "En olycka kommer sällan ensam", brukar man ju säga, och det ordspråket passar även in på grafiska romaner. "Mycket vill ha mer" kan också tillämpas på den rådande situationen.
 
Nåväl, efter att ha läst klart Siegels roman var jag sugen på något mer i samma lättillgängliga format. Valet föll på Berättelser från Engelsfors, en ska vi kalla det in-between i serieform mellan böckerna Eld och Nyckeln. På de cirka 110 sidorna får man dels lite bakgrundshistoria, några förklaringar till vissa händelser i Eld samt lite provsmakning på framtiden och Nyckeln. Detta har ju naturligtvis resulterat i att jag omgående vill läsa klart trilogin. Har egentligen andra böcker som står före på tur, men vad hjärtat vill osv...
 
Summa summarum: Det är alltid trevligt med en nördvänlig om än inte nödvändig djupdykning ner i Engelsforshäxornas värld.
 
 
 
 

RSS 2.0