Guld för den kunskapstörstande!

Innan min föräldraledighet hyste jag en falsk förhoppninh om vad jag skulle kunna hinna medan jag tog hand om en liten bebis. Jag har nu vaknat upp ur denna villfarelse och insett att det mesta av min tid, med all rätt, kommer att gå åt till min dotter. Detta gör att andra saker får bli lagda på is, såsom läsning och dylikt. Därför uppskattar jag när kunskap kan undfås på ett komprimerat och lättillgängligt sätt, såsom John Greens crash course om litteratur. 
 
Jag vill bara varna för att talhastigheten är rask (för att uttrycka det hela milt) men innehållet är mycket lärorikt.
 
 
 
 

Helgens fynd!

Det gångna helgen var det ju som bekant Bok- och biblioteksmässa i Göteborg. På grund av liten bebis kunde varken jag eller Sara åka dit i år. Vi tröstade oss i stället, på var sitt håll, med att gå på secondhand. För ynka två kronor hittade jag följande bok från Historiska media. Den borgar för intressant läsning, när tillfälle ges.
 
 


 
 
 

Veckans look-alike

Häromdagen höll jag Words to live by av C.S. Lewis i handen. Jag tyckte att omslaget påminde mig om en annan bok. Det gick flera dagar innan det gick upp ett ljus när jag sorterade mina hyllor - Twilight, naturligtvis!
 
 
Äpple i handen verkar vara bra att ta till när man vill ge ett bokomslag en symbolisk innebörd kanske? Jag kan inte riktigt komma på hur äpple-symbolen har något att göra med Twilight, möjligen med boken av Lewis, i form av äpplet som Eva gav till Adam, men även den tanken känns långsökt då boken inte alls har med det temat att göra...
 
 

RSS 2.0