En bok om dagen håller ordning på magen?

Ja, tänk om det vore så väl. För att fira att jag nu är frisk från maginfluensa (för denna gången...) passade jag på att besöka återbruket i Tidaholm. Jag hade ändå en halvtimme att slå ihjäl och vad bättre än lite bokshopping.

Den tredje boken i Elstads serie om Julie, Dit ödets vägar bär, har fattats i bokhyllan, men nu är den min. Sen fick Läckbergs Predikanten också följa med hem eftersom jag blev så pass imponerad av Isprinsessan.
/Sara

Vertical Limit!

I fredags slog jag, Emil, Sparrisen och Gospelpinglan oss ned i soffan tillsammans med lite godis och såg på Vertical Limit.

Filmen, som är från 2000, handlar om fotografen och före detta bergsklättraren Peter Garrett (Chris O'Donnell), som tillsammans med en udda samling klättrare ger sig upp på K2 för att rädda en expedition som drabbats av en lavin. Med i den försvunna expeditionen finns, förutom en miljardär, Garretts syster (Robin Tunney).
Den tappra truppen får kämpa mot klockan för att hinna fram till överlevarna innan det är för sent.

Skulle man beskriva Vertical Limit med sju ord så skulle det kunna vara; Ändlösa scener med folk hängande från klippor. Vilket är ett tema som upprepas om och om igen genom filmen. Egentligen innehåller filmen bara en scen som man sedan återanvänder i oändliga variationer, dock med de tre konstanta elementen: Klippa, person hängande däröver och hacka.

Vertical Limit kändes rätt så platt så den får inte mer än 4 hackor av 10 möjliga.
/ Bea


RSS 2.0