Sargad

Psykologiska thrillers. Varför gillar jag dem så mycket? 
 
Jag tror det beror på att jag läser dem på ett annat sätt än vad jag skulle göra med t.ex. en feelgood, en romance eller en renodlad deckare. Då bli det mer att ta in känslor, information och flyta med i handlingen. I en psykologisk thriller vågar jag inte lita på det som skrivs och det brukar båda för spännande läsning.
 
Sargad av Flynn Berry var inget undantag.
 
Nora tar tåget från London till sin syster på den engelska landsbygden. Men den mysiga helgen som hon förväntat sig förvandlas till en mardröm när hon hittar Rachel brutalt knivmördad i sitt hus. Polisens frågor väcker minnen av den okände man som attackerade Rachel för femton år sedan. Är han tillbaka? 

Nora tror att hon vet allt om sin syster, men när hon börjar göra egna efterforskningar visar det sig att Rachel har många hemligheter.
 
 
 
Det bästa med den här boken var nog stämningen. Eller i alla fall hur jag upplevde den och det är lite svårt att sätta fingret på exakt vad det var. Intrigen i sig var kanske inte så märkvärdig. Det händer inte jättemycket. Och för att vara en thriller får vi inte uppleva så mycket skrämmande saker, mer än just när Nora hittar sin döda syster i början av boken.
 
Däremot upplever jag Nora, huvudperson och berättare i boken, som otroligt instabil. Och osäkerheten runt både hennes person och minnen kring vad som hänt tidigare bidrog till att jag inte ville sluta läsa när jag väl hade börjat. Något skaver och det är den där skavande känslan och osäkerheten som är bokens starka sidor, enligt mig.
 
Upplösningen ska jag inte diskutera så mycket för jag vill inte spoila boken, men jag tyckte att den hastades fram lite. Författaren kunde ha gjort något mer spännande av den. Men ändå, en välskriven debut. Det ska bli spännande och se vad Flynn Berry hittar på nästa gång.
 
 
 
 
 
 

Inför bokmässan #5 - Här hittar ni mig (plus några till)

Som jag har nämnt tidigare kommer ni att hitta mig i Fantastikgränden i år. Under lördag och söndag kommer jag och mina böcker finnas i monter A01:52 tillsammans med ett gäng andra författare. Jag är givetvis där med Ensamvarg och uppföljaren Varghamn och kommer ha ett fint paketpris på de två första delarna i Flocken-serien under helgen. Böckerna går givetvis att köpa en och en också ;)
 
 
 
Jag kommer också att hålla två presentationer i montern där jag berättar lite mer om serien jag skriver på. Vill ni höra det ska ni infinna er vid monter A01:52 klockan 15:00 på lördag eller 11:00 under söndag
 
 
Men jag är förstås långt ifrån ensam i montern. Där finns ett helt gäng andra författare inom fantastikgenrerna också. En del medverkar under hela bokmässan, andra under utvalda dagar. Här kommer lite kort information om dem:
 
  • Ulrika Fjellborg: Författare till serien Krönika över Yggdrasil som hittills utkommit i fyra delar. Krönika över Yggdrasil. Embla Krönika över Yggdrasil. Alma
  • A.R. Yngve: Författare och illustratör. Aktuell med mellanåldersboken Staden under jorden samt fjärde delen i serien Darc Ages - Maskernas stad. Mer om författaren kan ni läsa här.
     
     
  • Tora Greve: Konstnär och författare. Hon har medverkat i flera antologier, skrivit serien Siriuskrönikan och nu senast steampunkromanen Hammerslag: En Oscariansk alternativhistoria. Läs mer om Toras utgivning här.
  • Sandra Petojevic: Författare till serien Maktens tiaror.
  • Bertil Falk: Lönnerstrands noveller
  • Monic Arvidson W: Vattenhästens öga
 

Har ni vägarna förbi Fantastikgränden titta gärna in och säg hej eller stanna och prata en stund. Jag bits inte och jag är tämligen säker på att det gäller för resten av författarna i montern också :)
 
Här kommer monterschemat för resten av presentationerna i A01:42

Torsdag: 
Kl. 11: Monic Arvidson W: Vattenhästens öga
Kl. 11.10: Tora Greve: Hammerslag
Kl. 11.20: Sandra Petojevic: Maktens tiaror
Kl. 15: Bertil Falk: Lönnerstrands noveller
Kl. 15.10: Ulrika Fjellborg: Krönika över Yggdrasil
Kl. 15.20: Tora Greve: Siriuskrönikan

Fredag:
Kl. 11: Lönnerstrands noveller
Kl. 11.10: Krönika över Yggdrasil
Kl. 11.20: Siriuskrönikan
Kl. 15: Millinimbus: Riddare av gummistövlar
Kl. 15.10: Hammerslag
Kl. 15.20: Maktens tiaror

Lördag: 
Kl. 11: Siriuskrönikan
Kl. 11.10: Krönika över Yggdrasil
Kl. 11.20: Hammerslag
Kl. 11.30: Vesuvius: Maktens tiaror eller Havsprinsen
Kl. 15: Sara Dalengren: Flockenserien
Kl. 15.10: Lönnerstrands noveller
Kl. 15.20: AR Yngve: Maskernas stad.

Söndag:
Kl. 10 Litteraturscenen: Siriuskrönikan. Författaren Tora Greve läser och berättar om fantasy, astronomi och konst. 
Kl. 11: Flockenserien
Kl. 11.10: Lönnerstrands noveller
Kl. 11.20: AR Yngve: KG Johansson: Staden under jorden.
Kl. 15: Hammerslag
Kl. 15.10: Krönika över Yggdrasil
Kl. 15.20: Siriuskrönikan
Kl. 15.30: Vesuvius: Maktens tiaror eller Havsprinsen

 
 
 
 
 

Hur har det gått med förra årets bokmässeböcker?

Inför bokmässan 2016 gjorde jag en liten utvärdering för att se hur många av förra årets fynd som faktiskt blivit lästa och jag tänkte göra samma sak i år. Som en liten påminnelse till mig själv att inte shoppa ihjäl mig, utan faktiskt bara köpa böcker som jag kommer att läsa.
 
Här kommer förra årets böcker: 12 st (+en liten fin anteckningsbok)
 
Och av dessa 12 har jag faktiskt läst 9 stycken. Helt klart godkänt! Sist hade jag läst 10 av 15 köpta böcker. Och sedan dess har jag bocka av ytterligare en bok från inköpen 2015. Men det är ändå skönt att se att jag blir bättre på att hålla tillbaka för varje år som går, trots att alla fina montrar gör att det kliar i fingrarna.
 
Vi får se hur jag lyckas i år!
 
 
 

RSS 2.0