Zombies och supermarkets!

I fredags var jag på inflyttningsfest och då såg vi på lite film och jag kan faktiskt rekommendera båda.

Först såg vi på Employee of the Month med Dane Cook, Dax Shepard och Jessica Simpson. Filmen utspelar sig på ett stort varuhus där karaktärerna jobbar. Zack (Cook) är företagets slappis som inte anstränger sig mer än han behöver för att få jobbet gjort till skillnad från Vince (Shepard), som är chefens gullegris och den ständige "Månadens Medarbetare". Då en ny kassörska, Simpson, börjar på företaget väcks Zacks tävlingsinstikt eftersom han via rykten hört att hon bara går ut med månadens medarbetare (The employee of the Month). Detta leder till en något hätskt stämmning mellan Vince och Zack som båda vill ta hem priset och tjejen.

Hela filmen utspelar sig i det mikrosamhälle som är affärens fyra väggar. Det är underhållande att se hur det amerikanska samhället avspeglas i det myrsamhälle som är Club Super, affären.
Detta är ingen oscarvinnare men den är charmig helt enkelt. Man skrattar och känner igen sig. Den är kul och en bra film att se när man är många. Man måste inte sitta på helspänn hela tiden för att hänga med i handlingen. Helt enkelt perfekt om man är många.

Den andra filmen vi såg var Resident Evil: Afterlife. Jag som inte hade sett de föregående Resident Evil-filmerna hade lite svårt att hänga med. Sedan kändes hela filmen lite som en transportsträcka mot ytterligare en film.
Den här gången ska Alice än en gång försökta störta The Umbrella Corporation, som brukligt är i zombiefilmer blir det sedan en kavalkad av diverse påhittiga zombie-dödar-metoder. Underhållande...ja faktiskt lite. Blev sugen på att se de första filmerna, då kanske man fattar helheten lite bättre. Helt okej film dock!

Hoppas ni är laddade med energi inför en ny vecka. Jag ska försöka peppa upp mig lite inför veckan som kommer. Längtar mest till sommaren dock. =)

/ Bea

 

 

Hjälp! Jag läser alldeles för fort!!

Åh, här sitter man och har en mysig, ledig söndag, men uppkrupen i soffan med en kaffekopp i handen flyger sidorna så lätt förbi. Boken jag läser nu är så bra och så mysig att jag bara vill ha mer och mer. Jag vill verkligen försvinna in i och absorberas av dess stämmning. Dilemmat är dock att läser man fort tar också boken slut fort och det vill jag ju inte! Känner mig väldigt splittrad, vill inte att den ska ta slut, men vill heller inte vara utan den!
Måste för övrigt vara ett väldigt gott betyg för boken, men detta lindrar dock inte mina kval!

/ Bea


Mitt sökande är över!

Nu har det än en gång blivit lite nya tillskott till den snart överfulla bokhyllan, vilket inte är ovanligt när man beger sig på en lördags-second-hand-tur.

Idag fick jag till min stora lycka tag på Joseph Girzones Främligen, en av de bästa böcker jag någonsin läst. Dessvärre ges den inte ut längre och den är näst intill omöjlig att få tag på.
Tror ni då inte att jag hittar två ex när jag väl hittar ett? Jo, minsann det gjorde jag, som tur var var min väninna H med på rundan, så den lämpade jag över på henne. Får se om hon kommer att tycka om den.

Förutom detta glädjefynd köpte jag även Camilla Läckbergs Isprinsessan och Rick Warrens Att leva med mål och mening. Har Läckbergs Tyskungen stående i hyllan hemma, men en bekant rekommenderade mig att läsa böckerna i ordning eftersom det finns en fortlöpande handling i dem. Därför har jag hållit utkik efter Isprinsessan ett tag.
Rekommenderade även H att köpa en Peter Robinson-bok, hon valde I ondskans spår. Kan verkligen lägga ett gott ord för hans deckare, de är jättebra!

På måndag blir det lite filmtips från filmkvällen igår, en mycket lyckad tillställning för övrigt.

Ha en fortsatt trevlig lördag, det ska jag!

/ Bea

RSS 2.0