Hett i hyllan #19

Även den här torsdagen hänger jag på "Hett i Hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor. Jag närmar mig tjugo hyllvärmare som jag visat upp under året och när jag ser tillbaka på tidigare böcker inser jag att en del av dem faktiskt blivit lästa. Inte många, inte ens majoriteten, men några. Och jag vill påstå att det är den här utmaningens förtjänst. Lite längre fram tänker jag presentera exakt hur många som blivit lästa.
 
Så här skriver Monika om "Hett i hyllan": Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
Jag föll för Samantha Youngs skrivande när jag läste On Dublin street och började samla på mig böckerna i serien med samma namn. Men efter att ha läst min andra bok av henne, den fjärde fristående delen i serien, tog det lite stopp. Jag tror det berodde på att samtidigt som fyran var otroligt bra, en solklar femma från mig, så gjorde den lite för ont att läsa. Allt slutade givetvis med att de levde lyckliga i alla sina dagar, men vägen dit var smärtsam och jag vet inte hur många gånger jag grät.
 
Därför är jag lite rädd för den tredje delen som står hemma och väntar i hyllan...
 
 
 
Before Jamaica Lane
Despite her outgoing demeanor, Olivia is painfully insecure around the opposite sex—usually, she can’t get up the nerve to approach guys she’s interested in. But moving to Edinburgh has given her a new start, and, after she develops a crush on a sexy postgrad, she decides it’s time to push past her fears and go after what she wants.

Nate Sawyer is a gorgeous player who never commits, but to his close friends, he’s as loyal as they come. So when Olivia turns to him with her relationship woes, he offers to instruct her in the art of flirting and to help her become more sexually confident.

The friendly education in seduction soon grows into an intense and hot romance. But then Nate’s past and commitment issues rear their ugly heads, and Olivia is left brokenhearted. When Nate realizes he’s made the biggest mistake of his life, he will have to work harder than he ever has before to entice his best friend into falling back in love with him—or he may lose her forever….
 
 
 
 

Månadsrapport: Augusti

Nu är månaden inte riktigt över än, men läsningen har fått stå tillbaka under gårdagen och idag på grund av sjuka barn. Annars har augusti varit en trevlig läsmånad där jag har hunnit med lite av varje. Romance, feelgood, deckare, dystopi m.m. Att läsa varierat gör att jag uppskattar även mina favoritgenres ännu mer. Här kommer ett collage av böckerna. Så fina allihop!
 
 
 
 
Månadens böcker
Taking it all - Maya Banks (Surrender trilogy #3)
Annabelle - Lina Bengtsson
Mitt (inte så) perfekta liv - Sophie Kinsella
Reisa: Röda ögon - Emelie Kempe (Röda ögon #1)
Smak för kärlek - Nora Roberts
Saker ingen ser - Anna Ahlund
 
 
Till Boktolvan: 0 (6/12) Den här utmaningen börjar gå trögt, men jag ska försöka skärpa mig lite till nästa månad...
Till Nora Roberts-utmaningen: 1 (7/10)
Avslutade serier: 1 (5/10)
Goodreads reading challenge: 6 (58/75)
 
Månadens favorit: Det måste bli Saker ingen ser. Jag slukade den på en eftermiddag. Anna Ahlund skriver engagerat och befriande. Jag bara flyter med i handlingen tillsammans med karaktärerna. Det är inte ofta läsningen går så lätt som i hennes böcker och att kunna skriva så är en konst i sig. En recension av boken kommer lite senare.
 
 
 

Inför bokmässan 2017 #1 (nedräkningen har börjat)

Nu är det mindre än en månad kvar. Torsdagen den 28 september inleds nämligen årets upplaga av bokmässan i Göteborg. Så med start idag tänkte jag börja dela med mig av boktips, montrar, författare och framträdanden som ni inte får missa. (Om ni råkar ha en boksmak som liknar min, vill säga...)
 
Under veckorna som kommer blir det därför mycket romantik, mycket fantasy och lite annat smått och gott. Så nu vet ni det. Och jag tänkte faktiskt börja med ett mindre förlag som inriktar sig på fantastik.
 
Seraf förlag
Monter A04:49
 
På Seraf förlag hittar ni följande författare och kommande boksläpp under mässan:
 
Caroline Hurtig är författaren bakom serien Själarnas öden ( Ödesgudinnans val -2013, Månfolkets land -2014, Ur nattens mörker -2015). Serien utkommer med en fjärde del under mässan - Döttrar av natt.
Caroline har även skrivit den fristående fantasyromanen Tjurnatten (2015) och Mirele Dangin (2016), första delen i De sista gudarna.
 
Jag har tidigare läst: Ödesgudinnans val, Månfolkets land och Mirele Dangin.
 
 
 
Astrid Ahlberg har skrivit Serien om Ön som består av Porten (2013), Delad identitet (2014) och Kvinnan med silverhåret (2015), samt den fristående fantasyboken Den tunna hinnan (2016).
 
Gabriella P. Kjeilen skriver på serien om Mellody Looh, som i nuläget består av två böcker. Födelsemärket (2014) och Flykten (2015). Böckerna kom tidigare ut på Gabriellas eget förlag, men finns sedan 2016 på Seraf förlag. Lagom till mässan släpper hon en ny fristående urban fantasy som heter Magin vaknar.
 
Jag har tidigare läst: Födelsemärket och Flykten.
 
 
 
Förutom chansen att köpa signerade exemplar av författarnas böcker får ni inte missa scenframträdandet "Fantasy i våra hjärtan" som Caroline och Gabriella medverkar med på Seriescenen (A02:40). Framträdandet pågår mellan 14:30 och 15:00 och handlar om varför man aldrig kan bli för gammal för fantasy, samt varför varelser som vampyrer, änglar, demoner och formskiftare ligger dem så varmt om hjärtat. Missa inte det!
 
 
Inför mässan hoppas jag att jag hinner läsa både Tjurnatten och Porten, som är de enda olästa böckerna jag har från förlaget i nuläget, så jag med gott samvete kan shoppa lite nytt!
 
 
 

RSS 2.0