Dag 12

Nu sitter jag bänkad framför TV:n och tittar på prinsbröllopet i England. Till min stora sorg måste jag ge mig iväg till skolan för ett seminarium om en stund, så jag missar dessvärre större delen av vigseln. Det kanske är lite nördigt och lite väl tantigt men när det kommer till kungabröllop då blir jag rojalist ut i fingerspetsarna. Det är ju mysigt. Önskade att jag var i London nu, det lär ju vara värsta feststämmningen där nu.

Nog pratat om det. Det är dags för fråga 12 i Thirty Days of Books.

Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
              
En bok du brukade älska men inte gör längre

Svår fråga. Det man kommer att tänka på är väl kanske böcker man läste när man var barn/tonåring. Jag har väl kanske inte riktigt samma smak nu som jag hade då, men det är självfallet en fråga om mognad också.
Ska jag då ta och välja någon bok eller några böcker så blir det kanske Tvillingarna på Sweet Valley High. Jag läste ett kopiöst antal utav Francine Pascals böcker om de blonda tvillingarna under senare delen av mellanstadiet och början av högstadiet. Nu däremot är jag väl inte så sugen på dem. =) =).

Nu ska jag åter vända uppmärksamheten mot TV-skärmen.

/ Bea


The Back-Up Plan

Förra veckan hyrde jag och min kompis E filmen The Back-Up Plan och nog passar titeln ganska bra även för filmens syfte. Har man inget speciellt inplanerat är det här en helt okej film att se. Något mästerverk är det inte, men den är helt klart mysig.

The Back-Up Plan handlar om Zoe (Jennifer Lopez) som efter att ha tröttnat på att leta efter den rätte bestämmer sig för att inseminera sig. Självklart snubblar hon över mannen i sitt liv samma dag som den konstgjorda befruktningen genomförs. Resten av filmen rullar på som romantiska komedier brukar göra. Är den getfarmande hunken (Alex O'Loughlin) redo för att slå sig ned tillsammans med en kvinna han nyss mött som dessutom bär på ett barn som inte är hans? Ja, det är frågan.

Höjdpunkten och stjärnan i filmen är helt klart Zoes hund som är förlamad från midjan och bakåt. Förutom denna rullstolsfarande jycke bjuder filmen även på en förlossning i plaskpool till klangerna av bongotrumma samt mycket annat småtrevligt. =)

Slutsats: Helt OK, men inte mer. 4 hundar i rullstol av 10./ Bea


Science-fiction-bokhandeln, hurra!

Jag har aldrig varit inne i en science-fiction-bokhandel förut, men när vi var i Göteborg så råkade vi av en händelse vandra förbi en och nog fastnade jag där i en dryg timma.

Förutom science-fiction, som kanske inte är mitt starkaste kort när det kommer till böcker, så hade de även fantasy, fina sagoböcker och vackra illustrerade utgåvor och samlingsvolymer av diverse andra klassiska författare såsom Edgar Allan Poe och systrarna Brontë. Med andra ord jag var i himmelriket...trodde jag... tills jag såg den här bokhyllan!!!Ja, ni ser rätt! Hyllmeter efter hyllmeter med Star Wars-böcker! Jag vet att jag skrev tidigare att Sci-Fi inte är mitt starkaste kort och det är det inte heller, varken i film eller i bokform, men Star Wars det är en helt annan liga det. Har alltid tyckt att det är lite sorgligt att det är slut efter episod VI och att man inte får veta tillräckligt om karaktärerna, men nu är den sorgen över. =)
Säkerligen är många utav böckerna stolpskott och dussinvara, men de har ju faktiskt blivit godkända av självaste Mr. Lucas, så dåliga kan de väl ändå inte vara. Nu har jag sannerligen ett bokprojekt framför mig. Var tvungen att googla fram kronologin på böckerna så jag vet i vilken ände jag ska börja. Är lite sugen på att läsa om Han Solos äventyr innan han träffade Luke och Leia, men men, vi får väl se.

Besöket slutade i alla fall med att jag hade känt, strykt och vänt på nästan varenda bok i butiken. Mätt på nya intryck kunde jag relativt lätt gå därifrån, men det tog emot. Nästa gång jag är i götet blir det definitivt ett stopp där. Att bokhandeln dessutom ligger granne med ett superbra sushiställe är ju inte heller fy skam!Inte världens bästa bild, men den här skulle jag vilja läsa...


...och här har vi episod IV-VI i bokform.


Samt den supergoda sushin!

Mums!

Ikväll ska vi avsluta vårat Star Wars-maraton, om man nu kan kalla det så när man inte ser filmerna i rad. Nåväl, de senaste veckorna har vi i alla fall kollat på samtliga Star Wars-filmer. Ikväll återstår episod III, The Revenge of the Sith. Spännande!
Nu, organisering av bokhyllan som bokstavligen svämmar över av böcker. Det måste bli ordning på torpet och jag får nog inse att vi är i behov av en ny bokhylla. Man kan bara ordna plats och strukturera till en viss gräns.


/ Bea


RSS 2.0