Sci-fi-debut och fredagsmys!

Nu är jag tillbaka i Öret över helgen och dessa trevliga böcker väntade på mig i var sitt paket när jag kom hem.

k55 - Lögnernas valv, Erika Oscarius debutroman som ges ut på det nystartade förlaget Foldspace Media

Vi har redan sagt hej då av Daniel Åberg som enligt La Bibliofille ska vara "bröstkorgssprängande bra!"

Tror att Syster S är lite sugen på Åbergs bok. Själv har jag nog siktet inställd på Oscarius, som ska vara en postapokalyptisk sci-fi-thriller.

I skrivande stund har vi precis kommit hem från en CD-inspelning med vår kör, så efter timmar av idel koncentration ska det blir skönt att slå sig ned i soffan och titta på Transformers 3 - The Dark Side of the Moon.

/ BeaDagens postskörd...

Något som väntar på mig...

Hörde av E på telefon att det har kommit ett paket till mig...ett paket han misstänker innehåller böcker. Jag undrar vad det kan vara. Längtar till fredag då jag får öppna det!

/ BeaGlada hälsningar från Missångerträsk!

Nadja är 40+ och har gett upp hoppet om att hitta en bra karl. Dessutom är hon infertil och kan inte få några biologiska barn. Men efter att ha stått i adoptionskö i flera år är det äntligen snart hennes tur att få en bebis. Barnbeskedet ska komma vilken dag som helst nu och i lägenheten står spjälsängen nymålad och fin och fylld med barbapappakuddar.

Så dyker äntligen brevet från adoptionscentrum upp. Men i brevet finns inget barn utan en regeländring som nu gör det omöjligt för Nadja att adoptera som ensamstående.

Samtidigt i Missångerträsk, norrland, vantrivs Nadjas syster Lotta med sitt liv. Hon har fått nog av skrikande ungar, sin late arbetslöse make och sin krävande svärfar. En förändring måste ske nu, annars kommer äktenskapet gå i kras. En andra smekmånad skulle nog göra susen. Hennes mor kan säkert passa barnen, men vem ska ta hand om svärfar.

Nadja och Lotta gör en överenskommelse. Om Nadja passar svärfar i ett par veckor uppe i norrland så fixar Lotta en man villig att gifta sig med Nadja så hon kan få sitt efterlängtade barn. Men saker och ting går förstås inte riktigt som planerat...

En hysteriskt rolig och mysig bok. Martina Haag är en utav mina favoritförfattare för hon skriver på ett roligt och mänskligt sätt. Man skrattar och känner igen sig, vill veta hur det slutar, men vill samtidigt inte att boken ska ta slut. Sidorna flyger fram och när boken är slut har man en varm och glad känsla i hela kroppen. Hoppas det inte dröjer alltför länge innan en ny roman dyker upp.

/Syster S


RSS 2.0