Banks på film!

Igår kväll satt jag och tittade på filmatiseringen av Peter Robinsons deckare I ondskans spår med Kommissarie Alan Banks i spetsen.

Om filmen:
Kommissarie Alan Banks och hans kollegor har under lång tid lett spaningarna efter Kameleonten, en seriemördare som misstänks ligga bakom flera unga kvinnors försvinnande. Nu tyder allting på att polisen har funnit rätt man, men avslöjandet visar sig bara vara början på ett fall som döljer fruktansvärda hemligheter...
En riktigt bra deckare faktiskt, och med lite annorlunda upplägg. Här vet man hela tiden vem som är mördaren, men utan de viktiga detaljerna så vet man inte riktigt hela sanningen. Eller jo, jag visste det, för Bea har berättat så pass mycket om boken innan. Men det ska bli spännande att prata med henne och höra hur mycket filmen skiljer sig från boken. En bok kan ju omöjligt rymmas i en och en halv timme film eller?

/Sara

Lejonhjärta och Ajvinde Lindquist!

Det ska tydligen göras en ny filmatisering av Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta! En riktigt supersatsning enligt Aftonbladet. Tomas Alfredson skriver filmmanus tillsammans med John Ajvinde Lindquist. Det blir Ajvindes andra filmmanus. Det första skrev han till filmatiseringen av egna boken Låt den rätte komma in.

Jag tror att det kan bli en riktigt bra film. Bröderna Lejonhjärta är ju en ganska mörk och grym historia. Ärligt talat har jag faktiskt inte läst boken, jag har bara sett den tidigare filmatiseringen från 70-talet. Men inför denna nya film ska jag garanterat läsa boken.

Vad tror ni? Är detta en film ni vill se?

/Sara

Bröderna Lejonhjärta


Bokcirkelsavslutning!

I går samlades vi i Flöjtistens nya villa och hade avslutning för bokcirkeln. För två av oss var det sista gången, i varje fall på ett tag. Vi planerar dock att stråla samman i Göteborg i höst för bokmässan.

På kvällens meny stod morotssoppa, tacopaj, ostbricka och chokladfondue med färska jordgubbar. Mums!


Dopp i fondue-grytan...


De böcker som avhandlades under kvällen och mycket kaffe var:

♥ Enduring Love av Ian McEwan. Flöjtisen hade läst denna i sin engelska kurs och tyckte väl att det inte hände så mycket, men att den var helt OK. Dessutom fanns den som film.

♥ Half of a Yellow Sun av Chimanda Ngozi Adichie var däremot en mer uppskattad bok, som skildrar 1960-talets Nigeria. "Allvarlig, men lättsam" beskrev Flöjtisen den som.

The Telling av Ursula K. Le Guin. Lite för realistisk sci-fi enligt gårdagens värdinna, som inte tyckte den var bra. Jag var väl inte heller helt överförtjust när jag läste Le Guin senast.

Anonyma skoälskares klubb av Beth Harbison. Denna bok hade Sture börjat läsa. Den verkade verkligen mysig. Skrev om den här på bloggen för något år sen. Har inte läst den själv ännu, men i går blev jag sugen.

Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet av Eva Rice.

Till offer åt Molok av Åsa Larsson. Både Sparrisen och snart-examinerade-sjuksyrran hade börjat läsa/lyssna på denna. Båda tyckte att den var riktigt bra hitills och själv vill jag verkligen läsa den. Läs mer om den här.

Frihet av Jonathan Franzn.

Förutom böcker diskuterade vi även lite mini-serier. Då främst BBC's som vi alla är lite svaga för. Några av de vi samtalade om var: The Promise, Birdsong, Downton Abbey och Från Larkrise till Candleford.

Kommer verkligen att sakna vår mysiga lilla bokcirkel!

/ Bea

RSS 2.0