Skychasers av Amy Kathleen Ryan

Det var flera år sedan nu som jag fyndade boken Glow, första delen i Skychaserstrilogin, på cdon under någon rea. Jag tänkte att den kanske kunde vara lite som Across the Universe, som så många bokbloggare och booktubers talat varmt om, och köpte hem den. Dessutom läser jag väldigt, väldigt sällan science fiction.
 
Jag läste Glow under hösten 2012 och kom mig alltså inte för att läsa ut serien förrän i år, mer än två år senare. För som vanligt så var det så mycket andra böcker som kom emellan. Något som jag däremot minns att jag gillade med Glow, var att man aldrig riktigt visste vem man skulle heja på, inte lita på heller för den delen. Karaktärerna är inte svarta eller vita, utan även de goda har sidor man inte gillar, liksom hur de onda kan ha förmildrande drag.
 
I Skychasers-serien drar författaren det dock till sin spets. Alla karaktärer känns så gråa att det är svårt att fästa sig vid någon över huvud taget. När man väl fattat tycke för en karaktär, går det bara några sidor innan man får en anledning att tvivla på sitt beslut. Och att aldrig riktigt veta vad man ska tycka blir lite jobbigt till slut.
 
  
 
Böckerna heter Glow, Spark och Flame och serien handlar i stora drag om två stora rymdskepp ute på en lång resa till en planet som de kallar för New Earth. Jorden håller på att gå under och människorna på New Horizon och The Empyrean ska alltså bli de första att starta upp mänskligheten på en ny planet. Handlingen kretsar kring några ungdomar, som är födda ombord på The Empyrean. När krig utbryter mellan de två skeppen, och många av de vuxna antingen dödas eller tillfångatas, faller ansvaret för deras fortlevnad på dem. Men barn och makt är inte alltid en bra idé och handlingen tar vändningar som för tankarna till Flugornas Herre (fast i rymden då). Därmed inte sagt att de vuxna i den här serien beter sig bättre, snarare tvärt om. Maktkamperna avlöser varandra och snart går ingen längre säker.
 
Skychasers var trots alla sina gråzoner helt okej läsning. Bitvis riktigt spännande, för långtråkigt blir det aldrig. Det händer saker stup i kvarten. Den ena hemska händelsen avlöser den andra, och mot slutet känns det som ett rent under att det ens finns några rymdskepp kvar.
 
 
 
 
 
 

Ta kontroll över bokhyllan - uppdatering #3

Så här slutade min hyllvärmarläsning för februari 2015. Det blev en hel del tycker jag. Även om det råkade komma några e-böcker och en bokcirkelbok emellan.
 
Lästa hyllvärmare:
Charmed - Nora Roberts
Enchanted - Nora Roberts
Mord med guldkant - J.D. Robb (aka Roberts)
Evernight - Kristen Callihan
Fall from India Place - Samantha Young
Flame - Amy Kathleen Ryan
Ni älskar dem inte - Belinda Bauer
Här och nu - Eva Ludvigsen
Om jag stannar - Gayle Forman
Sucka mitt hjärta men brist dock ej - Mark Levengood
Över näktergalens golv - Lian Hearn
 
 
Övrig läsning:
Rock Courtship - Nalini Singh
The Backup Boyfriend - River Jaymes 
Stay - Riley Hart 
Pretend - Riley Hart 
Tango för vilsna själar - Lucy Dillon
 
 
Hyllvärmare vs. Nya böcker: 11-5 ( 68,75% hyllvärmare)
 
På min inspirationslista lyckades jag kryssa för hälften av böckerna och det får väl vara godkänt...
 
 
 
 
Hur gick det för er andra?
 
 
 
 

Månadsrapport: Februari!

Februari är en kort månad, men ändå fick jag otroligt mycket läst. Och riktigt många hyllvärmare också tack vare utmaningen Ta kontroll över bokhyllan!  En uppdatering om hur det gick med mina hyllvärmare kommer lite senare...
 
 
Månadens böcker:
Charmed - Nora Roberts (Donovan Legacy #3)
Enchanted - Nora Roberts (Donovan Legacy #4)
Mord med guldkant - J.D. Robb (In Death #2)
Evernight - Kristen Callihan (The Darkest London #5)
Fall from India Place - Samantha Young (On Dublin Street #4)
Flame - Amy Kathleen Ryan (Skychasers #3)
Rock Courtship - Nalini Singh (Rock Kiss #1,5)
Ni älskar dem inte - Belinda Bauer 
Här och nu - Eva Ludvigsen
The backup boyfriend - River Jaymes (The Boyfriend Chronicles #1)
Stay - Riley Hart (Blackcreek #2)
Pretend - Riley Hart (Blackcreek #3)
Om jag stannar - Gayle Forman
Tango för vilsna själar - Lucy Dillon
Sucka mitt hjärta men brist dock ej - Mark Levengood
Över näktergalens golv - Lian Hearn (Klanen Otori #1)
 
 
Antal böcker: 16
Fysiska böcker/E-böcker: 12/4
Noveller eller kortromaner: 1
Grafiska romaner: 0
Svenska/Engelska: 7/9
Från oläst-hyllan: 12
 
Till kaosutmaningen: 6
Till Nora Roberts-utmaningen: 3
Avslutade serier: 3 (3/10)
Till Spänningsutmaningen: Ni älskar dem inte 
 
Månadens bästa bok: Det blev fyra femmor den här månaden och bäst måste jag nog ändå säga att Evernight av Kristen Callihan var. Hon upphör aldrig att imponera på mig.
Månadens besvikelse: Sämst denna månaden var nog Tango för vilsa själar, men eftersom jag redan var inställd på det sedan innan så blev det aldrig någon riktig besvikelse. Däremot hade jag hoppats att Ni älskar dem inte, skulle vara lite mer spännande och överraskande än den faktiskt var.
Månadens överraskning: Fall from India Place var mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara, och betydligt mer gripande. Oj, vad jag grät. För övrigt så undrar jag vart Mark Levengood varit i hela mitt (läsande)liv. Sucka mitt hjärta... var hur mysig som helst.  Och rolig. Och tänkvärd. Och nämnde jag att den var jättemysig?
 
 
 

RSS 2.0