Profetians tid!

Så var denna månads utmaning avklarad. I september skulle vi läsa två hyllvärmare och då jag nu läst klart andra boken i Eddings serie om Belgarion, Profetians tid, har jag uppfyllt min kvot.
 
I den andra boken fortsätter jakten på Aldurs sten som blivit stulen från Riva. Garion får reda på mer om sin bakgrund och visar sig även ha oanade krafter. Det är mycket geografi och många folkslag som flimmrar förbi på sidorna och mer än en gång funderade jag på att göra en lista för att kunna hålla isär alla dessa etniska och geografiska referenser. Det är alorner och murgoer hit och dit. Man kan bli alldeles snurrig. Dock var boken minst lika bra som den första, om inte bättre, då det faktiskt börjar hända lite mer. Kommer inte gripa mig an bok tre riktigt än. Känner att jag behöver lite variation. =)
 
/ Bea
 
 

Bokmässan 2012 i bilder!

Här kommer en kavalkad med bilder från helgen. Ni får ursäkta den lite dåliga fotokvalitén. Det var svårare än man kunde tro att ta kort med mobilen. 
 
 
Fredag kväll. Vi har nyss ankommit till Göteborg och vi tog en tur förbi Poseidon på väg till Formas förlagsmiddag.

På middagen. Vi fick sitta i det i särklass finaste rummet. Ett bibliotek med, håll i hatten, bara inbyggda bokhyllor.

Maten var superb. Vet inte när vi åt så gott senast.

Vid middagen hamnade vi med det är glada gänget. Från vänster: Enligt O, Anna på Litteraturmagazinet och Bokdjungeln.

Från vänster: Sara och Pocketlover.

Lördagen, själva Bokmässedagen, börjades med ett trevligt bokbloggsmingel. Där fick man möjlighet att prata med lite andra bloggare och självklart plocka på sig lite böcker.

Med på minglet var dessa herrar, som jag tror att de flesta mellan 20-35 känner igen: Anders Jacobsson och Sören Olsson, pappor till bland annat Sune och Bert.


Sedan var det dags att äntra själva mässhallarna. Kvällen innan blev vi tipsade om The English Bookshops monter, så den spenderade vi lite tid i. Bland annat var Jenny Valentine där och signerade böcker.


Bea såg att det hade kommit ut en ny bok i serien om Damernas dektektivbyrå.


Sara fotade E. L. James böcker. De fanns överallt på mässan kändes det som.


Vi fick se en skymt av Viveca Lärn som signerade sin nya bok Öster om Heden. Sara önskade att hon hade haft sitt ex med sig.


Carin Gerhardsen och Kristina Appelqvist pratade i Dalalitteraturens monter


Beas favorit Karin Brunk Holmqvist signerade också böcker hos Kabusa.

Översikt över mässan. Tjockt med folk och mycket stimmigt, men väldigt trevligt.
 
Vad vi fyndade för böcker får ni se lite längre fram.
 
 
 
/ Sara & Bea
 
 
 

Trötta, men nöjda!

Puh! Fötterna ömmar. Huvudet dunkar. Dags att dra sig hemåt. So long Bokmässan vi ses om ett år. I morgon kommer vi lägga ut lite mer bilder från dagens bokmingel och mässa samt gårdagens middag.

/ Bea & Sara


RSS 2.0