Nytt tillskott till bokhyllan!

Som jag tidigare nämt är det rakt omöjligt att gå in på Myrorna utan att komma därifrån med minst en bok. Den här gången blev det Peter Robinsons I ondskans spår som följde med hem. 
Boken är den andra i ordningen av Robinson som har översatts till svenska. Läste ju den första, En ovanligt torr sommar, för inte så längesen så nu kan jag när tillfälle ges fortsätta med nästa. Först ska jag bara läsa ut  Jag vill leva, som faktiskt om sanningen ska fram är lite seg än så länge och sedan står Dan Browns senaste, Den förlorade symbolen på tur för den läser vi i min bokcirkel.
Nåväl, allt gott tillsvidare!


Dags att börja på ny kula!

Och den nya boken är: Jag vill leva - en skolflickas dagbok under Stalintiden av Nina Lugovskaja.
Detta är alltså Ninas egen dagbok, som återfanns i KGB:s arkiv för några år sedan. Vi får läsa om en ung flickas syn på det sovjetiska samhället mellan åren 1932-37, då Nina arresterades tillsammans med sin familj. Hennes dagböcker blev de fällande bevisen emot henne och hon spenderade fem år i straffläger åtföljt av sju år i exil som straff för "kontrarevolutionär aktivitet". Nina gick bort 1993. Hennes dröm om att bli författare blev aldrig uppfylld under hennes levnad.
Jag tycker boken verkar mycket spännande och det ska bli intressant att få en inblick i det sovjetiska samhället åren innan andra världskriget.

Jag vill leva : en skolflickas dagbok under Stalintiden

Ännu en hit för Sophie Kinsella!

Hade tänkt att skriva om en bok som jag började läsa igår, men den var så rackarns bra att jag redan har läst ut den och nu vill jag ha mer av denna lättsamma vara. Boken var Mina hemligheter av Sophie Kinsella, som är känd för sina böcker om shopaholicen Rebecca Bloomwood. 

Mina hemligheter
 handlar om Emma Corringan, en helt vanlig tjej som jobbar på ett läskedrycksföretag som marknadsföringsassistent. När hon är på väg hem från sin första affärsresa (som bör tilläggas slutade i katastrof och utspilld läsk), får planet problem och Emma, då hon tror att slutet snart är nära, finner sig med att ösa ur sig sina allra pinsamaste och hemligaste hemligheter för den främande mannen i stolen bredvid. I vanliga fall kanske detta inte skulle vara så farligt, men när den okända stolsgrannen dyker upp på Emmas jobb veckan efter, kan detta få större konsekvenser än hon anat.

Helt hysterisk rolig bok som man läser med ett ständigt leende på läpparna. Den är inte orginell med sitt klyschiga: ung engelsk tjej med hopplöst jobb möter mystisk man och det blir komplikationer à la Bridget Jones, men visst är det något man behöver ibland, lite askungesaga anno 2003.
Ser verkligen fram emot att läsa fler böcker av Kinsella.

Mina hemligheter

RSS 2.0