Spänningsutmaning Januari: En mörk och förvriden flod

 
 
När jag tittade tillbaka på 2015 och alla bra deckare, thrillers och spänningsromaner jag läst, var det självklart att jag skulle hänga på Spänningsutmaningen i år igen.
 
 
 
I januari läste jag En mörk och förvriden flod av Sharon Bolton. Boken är den fjärde i serien om Lacey Flint. Bolton skriver både skrämmande och makabert och En mörk och förvriden flod var inget undantag.
 
En tidig sommarmorgon hittar Lacey ett kvinnolik i floden inte långt ifrån sitt hem, och trots att hon borde veta bättre kan hon inte låta bli att själv försöka lösa den gåta som kommit i hennes väg. Vem är kvinnan och hur hamnade hon i Themsens förrädiskt snabba vatten? Och var det verkligen en tillfällighet att det var just Lacey som fann henne? Samtidigt som Lacey dras in i mordutredningen börjar det dyka upp främmande föremål på hennes husbåt. Hon har en krypande känsla av att någon bevakar henne - någon som vet precis vem hon är och vad som kan få hennes slumrande instinkter att vakna till liv.
 
Även om boken, enligt mig, varken slår Nu ser du mig eller Odödlig är den fortfarande riktigt, riktigt bra. Hela grejen med lik i vatten och faror som lurar under ytan får det att krypa i kroppen på mig. Det är tur att fotfarande är vinter, för sugen på att bada blir man då rakt inte. Och är man redan innan rädd för vatten, ja, då kan man nog räkna med att den fobin kommer att spädas på ytterligare efter att ha läst En mörk och förvriden flod.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nytt i hyllan - Januari!

Januari - Månaden då man ska hålla igen på bokshoppandet och ladda inför bokrean...
 
Det gick ju sådär. Sex böcker blev det och det är faktiskt två färre än förra året, så jättefarligt är det ju inte. Det värsta är att min läsning har gått lite på halvfart under månaden och gör fortfarande. Vi får se om det släpper i februari.
 
Här kommer en bid på månadens fina nykomlingar:
 
 
 
Crossroads är från en beställning som jag gjorde runt jul men som inte hittade hit förrän efter nyår. Rock Redemption och Prince´s Gambit är från Bokus, Captive Prince från Bookdepository, Kärlek om befriar från Återbrukets second hand och Hudhunger ett recex från Piratförlaget.
 
Tre av böckerna har jag redan hunnit läsa. Mer om Crossroads kan ni läsa här. Mina tankar om Rock Redemption och Hudhunger kommer inom kort på bloggen.
 
 
 

Hacker-serien på svenska!

Jag läste nyligen den första delen i Meredith Wilds Hacker-serie. Hade jag inte varit så het på gröten hade jag kunnat läsa den på svenska för i vår släpper Bookmark den svenska översättningen.
 
Bookmark har tidgare gett ut flera av Sylvia Days historiska romaner och jag blir jätteglad när jag ser ett förlag som vågar satsa och översätter romance till svenska.
 
Stor tumme upp för Bookmark!!
 
Utvald av Meredith Wild kommer i april.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0