Ni missar väl inte?

Nu har ni chansen att beställa hem ett signerat ex av min debutroman extra billigt eftersom uppföljaren snart är redo att skickas till tryck!
 
Har du redan läst Ensamvarg? Passa på att beställa hem den som present till någon som gillar romantik med en övernaturlig tvist. En signerad bok med en personlig hälsning uppskattas alltid av bokälskare. Rean pågår under hela april, eller så länge mitt lager räcker ;) Mer om hur du går till väga för att beställa kan du läsa HÄR.
 
De kommer bli så fina tillsammans i bokhyllan - Ensamvarg och Varghamn, det vill jag lova. 
 
 
 
 
 

Hett i hyllan #12

Torsdag och dags för "Hett i hyllan" som startade hos Bokföring enligt Monika. Hon utmanar oss att visa upp bortglömda böcker från våra bokhyllor.
 
Så här skriver hon: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?
 
 
 
I dag delar jag med mig av ett inköp från bokmässan 2015. Jag har hört så mycket gott om Melina Marchetta och inte minst om hennes fantasyserie. Ändå är den fortfarande oläst. Inte verkar uppföljaren ha kommit ut på svenska heller. Synd, då jag ogillar att hoppa fram och tillbaka mellan svenska och engelska när jag läser en serie. 
 
 
 
I tio år har Finnikin levt i exil. Han har inte varit i hemlandet Lumatere sedan den kaotiska tid då kungafamiljen blev brutalt mördad och en förbannelse lades över landet. Nu håller förbannelsen Lumateres folk fångna inom rikets gränser och hindrar de som tvingades fly att återvända hem. 

På Finnikins resor för att hjälpa Lumateres utsatta exilbefolkning träffar han Evanjalin, en ung kvinna som hävdar att hennes drömmar kan leda honom till Lumateres rättmätiga tronföljare, den enda som kan häva förbannelsen. Hon hävdar också att Finnikins pappa, den forne kungens hedersvakt, inte dog i Lumatere utan sitter fängslad, och tillsammans ger de sig av för att rädda honom. Och Lumatere.
 
Vad tycker ni? Verkar det lovande?
 
 
 

Dödens opera

En sommar med intriger, död och passion ligger framför dem...
 
Sara Molander tar en paus från småbarnslivet för att medverka som violinist i en sommaropera. Det som skulle ha blivit en sommar fylld av musik, vin och vänner byts ut till något helt annat när en ung kvinna hittas död inte långt ifrån konsertlokalen. Sten Nordin, en snart pensionerad kommissarie, återvänder till sitt föräldrahem i Kopparberg för att jobba på den lokala polisstationen. Sara och Stens vägar korsas i jakten på en mördare. 
 
 
 
Först måste jag börja med att säga: vilken genial idé! Att förlägga ett mordmysterium till en opera. Självklart var det just operan som gjorde att jag genast blev nyfiken när författaren kontaktade mig angående boken. Precis som den trötta och uttråkade småbarnsmamman Sara sveps med i operans drama och passion gör jag också det. Och varför inte? Det finns en riktig operadiva och en charmig tenor, som givetvis är operans stora stjärna!
 
I kontrast till detta får vi samtidigt följa polisen Sten. Här går livet lite mer i sakta mak, långt från operans flärd och intriger. Men ett mord ändrar förstås på den saken. Sommarkänslan och småstadsmiljön som genomsyrar boken för tankarna till mysdeckare som Morden i Midsommer och Kommissarie Morse, men det spännande slutet ger boken en extra kick. Jag skulle sitta bänkad i tv-soffan om Dödens opera dök upp i rutan. 
 
En läsare med huvudet på skaft kan nog gissa sig till mördaren i tidigaste laget, men överlag är boken en väldigt trevlig deckare och en bra debut!
 
 
 

RSS 2.0