En dag i ostens tecken!

Idag har jag, mamma och E varit på en liten runda till Falköping. Där besökte vi först pingstkyrkans second-hand för att sedan åka vidare till Falbygdens ost för att gå på julmarknad och äta ostbuffé...mums!

På second-handen blev det förutom två juldukar och en snygg, röd läderram även ett nytt tillskott till bokhyllan, nämligen Den förlorade symbolen av Dan Brown. På osterian blev dock lite andra delikata inköp gjorda för att inte nämna ostbuffén som var helt ljuvlig. Den landade dock som en sten i magen och just nu tvivlar jag på om jag någonsin kommer att bli hungrig igen. Något som vore lite synd eftersom det vankas tacos här ikväll... =)

Här kommer lite bilder från dagen.


Falbygdens fashionabla fasad


Den fantastiska buffén åtnöjts självklart tillsammans med ett glas enebärsdricka


Dagens inköp, fint uppställda.

So long, Bea

Halloweentips!

Eftersom det är Halloween imorgon så tänkte jag tipsa om några läskiga bok- och filmtips, högtiden till ära.
När det är Halloween ska det ju vara läskigt och mycket spöken och häxor och dylikt, så här kommer några mer eller mindre läskiga förslag.

Roald Dahl har skrivit flera kända barnböcker bland andra, Kalle och chokladfabriken, James och jättepersikan, Matilda och den bok jag tänkte tipsa om idag, Häxorna.

Häxorna handar om en liten pojke, som efter att hans föräldrar dött i en bilolycka, får flytta till sin mormor i Norge. Hos mormodern får han reda på att häxor faktiskt finns och att man känner igen dem på deras blåa spott samt deras benägenheter att alltid bära peruk och handskar. Av någon anledning tvingas pojken och mormodern att lämna Norge och flytta tillbaka till England. Väl där tar de in på ett hotell och inte vilket hotell som helst utan platsen för häxornas årliga sammankomst. En dag när pojken tjuvlyssnar på häxorna får han reda på att de har tänkt döda alla barn i England, för häxor hatar nämligen barn. Så nu är det upp till honom och hans mormor att rädda alla barn i England.
Som ni förstår är det här mera en barnbok än en vuxenbok, men rolig är den och den har ju faktiskt blivit lite av en modern klassiker.

File:TheWitches.jpgOch nu till något för de lite äldre. För något år sedan såg jag och min granne på en film som hette The Abandoned och jag har aldrig blivit mer rädd av en film i hela mitt liv. Därför kanske det passar bra att tipsa om just den.
The Abandoned handlar om en kvinna som hela sitt liv vetat att hon är adopterad, men så en dag får hon ett brev från Moskva som säger att hon måste komma till Ryssland för att hon har ärvt sitt barndomshem. Så hon packar sina väskor och ger sig iväg. Men ute i de avlägsna, ryska skogarna väntar fasor större än vad hon någonsin föreställt sig. Något lurar där som inte vill förlora henne en gång till...

Som sagt, mycket kusligt, men hu vad bra.

Hoppas alla får en trevlig helg, själv ska jag på kvinnofrukost och ostbuffé imorgon. Inte minsta spår av häxor och monster med andra ord. =)

/ Bea

Inte en räkmacka men en laxpotatis!

Idag blir det inte så mycket till bokassociation, men istället ett litet recepttips, som man om man skulle vilja hårddra det faktiskt kan hänvisas till kategorin kokböcker. Förutom böcker älskar jag nämligen mat. Mat, mat, underbara mat. Så igår lyxade jag och E till det lite och gjorde bakpotatis med hemmagjord laxröra gjord på varmrökt lax. Det blev verkligen mumma och receptet, det kommer här:

Laxröra 4 pers
ca 200 g varmrökt lax
2 dl creme fraiché
1/2 mindre röd lök
En klick pepparrot
Salt & Peppar
Dill och persilja efter behag

Hur busenkelt som helst! 


Och så här blev resultatet!


Har länge funderat på om jag någon gång ska lägga upp en bild på mig själv. Har varit lite emot det, men å ena sidan är det ju lite konstigt att ha en blogg där inte en enda människa vet hur man ser ut. Man kan väl lugnt säga att min och Maria Montazamis blogg skiljer sig åt i det avseendet. Men någon gång ska ju vara den första och kanske den sista, vi får se.
För er som inte känner mig och läser den här bloggen, så ser jag ut så här när jag äter frukost =)


RSS 2.0