Skam den som ger sig!

Just nu vimlar det av read-a-thons på youtube och eftersom det gick lite si så där sist, så hänger jag på en ny omgång. Den här gången är det #TBRTakedown som gäller och den pågår under första veckan i juni.
 
Under veckan finns fem uppdrag som man ska försöka hinna med.
1. Läs en bok som du haft i över ett år.
2. Läs en fortsättning på en serie.
3. Läs första boken i en serie.
4. Läs en bok utan för din "comfort zone".
5. Läs en bok från din senaste book haul. ( Jag tänker satsa på något jag köpte i maj.)
 
Vi får se om jag lyckas bättre den här veckan och för att göra det krävs att jag prickar av fler än två punkter. Det ska förhoppningsvis inte vara några problem, men man vet ju aldrig...
 
Här kan ni hitta mer info om #TBRTakedown:
 
 
 
 
 
 

Spänningsutmaning Maj: Betraktaren

Månadens val föll på ett inköp från bokrean i år. Jag har tidigare läst alla de böcker av Belinda Bauer, som Modernista gett ut på svenska. Det var med andra ord bara Betraktaren kvar att pricka av på listan. Och nu är det gjort!
 
»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom. 
Patrick har Aspergers syndrom och han har redan tillräckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan. 
Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?
Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förflutna. Till slut är bara en sak säker: Ingenting är vad det ser ut att vara.
 
Jag är lite tveksam till vad jag ska ge den här boken för betyg för det fanns saker som jag både gillade och ogillade. Början på boken kändes seg och långdragen. Det tog tid innan handlingen tog fart. Men när slutet närmade sig, då knöts säcken ihop så fint, så fint, att man inte kan låta bli att hänföras Belinda Bauers briljans. Så summan av kardemumman blir väl att Bauer får något slags medelbetyg för den här boken. Och eftersom den inte var så spännande överlag, utan mest i slutet, så tror jag att jag ska försöka ta mig an något lite blodigare nästa månad. Några förslag?
 
 
 
 
 

Bokcirkelträff

Den här veckan har jag varit på inte mindre än två bokcirkelträffar - dessutom två dagar i rad. I onsdags träffades vi med unibokcirkeln och diskuterade Ruta Sepetys Strimmor av hopp och igår träffades vi med min mindre strukturerade bokcirkel och diskuterade lite vad som föll oss in.
 
Här ser vi verkligen bekymrade ut, men vi är nog bara inne i diskussionen.
 
 
Böckerna som diskuterades under aftonen var:
 
Sigrid av Johanne Hildebrandt. Enligt Lärarinnan väver Hildebrandt ihop fakta och fiktion på ett mycket bra sätt. Epok: 900-tal, Västergötland, Sverige.
 
Rött uppror av Pierce Brown. Kolonialisering av Mars och dystopiskt klassamhälle.
 
Half Bad av Sally Green. Modern Harry Potter. Tänk om Lily James och Snape fått ett barn ihop?
 
Än finns det hopp och Livet går vidare av Karin Wahlberg. 50-tal, polioepedemi. Intressant tidsporträtt.
 
Svarthuset och Lewismannen av Peter May. Skotska deckare. Lovande enligt Flisan.
 
Och bergen svarade av Khaled Hosseini. Gripande och välskriven. Rörde Flisan till tårar.
 
Havsmannen av Carl-Johan Vallgren. Några ungdomar drar upp en havsman i sin fiskebåt. Syskonkärlek.
 
Fyrväktaren - Jeanette Winterson.
 
Mördaren i folkhemmet av Lena Eberwall. Den blev jag verkligen sugen på.
 
 
 
 

RSS 2.0